© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Güngör; “Önsen Bölgesine 60 Milyonluk İçmesuyu Yatırımı Yapıyoruz”

Önsen bölgesinde gerçekleştirilen altyapı yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Güngör, “Önsen bölgemizin içmesuyu altyapısının komple değiştiriyoruz. 82 kilometre içmesuyu hattı ve 5 adet de içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Önsen, Kurtlar ve Yeşilyurt mahallelerimizin içmesuyu problemini inşallah uzun süreliğine çözüme kavuşturacağız. Bu yatırımın güncel maliyeti 60 Milyon TL” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehrin yeni gelişim bölgesi Önsen, Kurtlar ve Yeşilyurt mahallelerini kapsayan içmesuyu altyapısı yenileme projesinde incelemelerde bulundu. KASKİ Genel Müdürü Ahmet Kavak ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ramazan Kibar’ın da yer aldığı incelemelerde Başkan Güngör, bölgede yürütülen çalışmalara ilişkin son bilgileri aldı. Saha ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Güngör, “Önsen ve civarı, şehrimizin yeni yerleşim alanı. Bu alanda 2021 yılında bir imar planı hazırlamıştık. Ağırlıklı 2 kat olmak üzere 5 kat sınırıyla, sosyal donatı alanları son derece fazla bir imar planı oluşturduk. Yaşadığımız büyük afet sonrasında da depremzedeler için oluşturulan konutların önemli bir kısmı da bu alanda yapılıyor” diye konuştu.

60 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Bölgede yürütülen altyapı yenileme çalışmalarıyla Önsen, Kurtlar ve Yeşilyurt mahallelerinin içmesuyu probleminin uzun süreliğine çözüme kavuşacağını belirten Güngör, “Önsen bölgesindeki mahallelerimizde belde belediyesi tarafından yapılan içmesuyu altyapısı mevcuttu. Bu da zaman içerisinden ciddi sorunlar çıkarmaya başladı ve geldiğimiz noktada bunun değişmesi gerekti. Önsen bölgemizin içmesuyu altyapısının komple değiştiriyoruz. 82 kilometre içmesuyu hattı ve 5 adet de içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Geldiğimiz noktada çalışmaların yüzde 70’i tamamlanmış durumda. En geç Ekim ayı içerisinde çalışmalar tamamlanarak bölgemizin içmesuyu altyapısı değişmiş olacak. Bu çalışmamız 3 mahallemizi kapsıyor; Önsen, Kurtlar ve Yeşilyurt. 3 mahallemizin içmesuyu problemini inşallah uzun süreliğine çözüme kavuşturacağız. Bu yatırımın güncel maliyeti de 60 Milyon TL. Bölgemiz için son derece önemli bir yatırım. Projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şehrimize ve bölgede yaşayan hemşehrilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER