Başkan Görgel’den Büyük Altyapı Hamlesi: 1 Milyar TL’lik Yatırımın İhalesi Tamamlandı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat’ta Maarif ve Üngüt mahallelerinde yürütülen altyapı projelerini yerinde inceledi. Başkan Görgel, bölgede devam eden altyapı çalışmalarının şehrin uzun vadeli su ihtiyacını karşılayacağını ve projenin toplam maliyetinin 30 Milyon TL olduğunu açıkladı.
Başkan Görgel, Maarif ve Üngüt mahallelerinde yürütülen altyapı projelerinin ayrıntılarını paylaşarak, “KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan altyapı çalışmalarını yerinde inceledik. Bu projede yaklaşık 2 kilometre içmesuyu hattı ve 2 bin metreküplük içmesuyu deposunun inşası sürüyor. Projeyi 2 aylık kısa bir süre içinde tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Önceki dönemde bölgede yaşanan su kesintilerini bu proje ile kesin olarak çözeceğiz,” dedi.
“4 Ayda 1 Milyar TL’lik Altyapı Yatırımı”
Başkan Görgel, şehir genelinde yürütülen altyapı yatırımlarının kapsamına da değindi. “Şehir merkezimizde başlattığımız 500 Milyon TL’lik ilk etap altyapı projesi hızla ilerliyor. Bu proje kapsamında şu ana kadar 300 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. İkinci etap projemizin ihalesini de tamamladık ve bu etabın maliyeti 500 Milyon TL olacak. Altyapıdaki kayıpların yüksek olduğu bölgelerde kapsamlı bir yenileme yapacağız. Göreve geldiğimizden beri şehir merkezimiz için toplam 1 Milyar TL’lik altyapı projesinin ihalesini gerçekleştirdik,” şeklinde konuştu.
“12 Milyar TL’lik Yatırımla Altyapımızı Tamamen Yenileyeceğiz”
Başkan Görgel, şehrin altyapısını köklü bir şekilde yenileme hedeflerini de vurguladı: “Deprem sonrası sudaki kayıp oranımız %75’i geçti. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde sağlanan 12 Milyar TL’lik hibe ile şehrimizin altyapısını tamamen yeniliyoruz. Bu yatırım kapsamında, şehir genelinde 1.350 kilometre içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı ile 3 atıksu arıtma tesisi inşa edeceğiz. Modern bir içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu sistemi kurarak şehrimizin 100 yıllık altyapı ihtiyacını karşılayacağız,” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.