© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Görgel: 'Depremde Hasar Alan Altyapıyı Yeniliyoruz'

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Dulkadiroğlu ilçesi Yahya Kemal Mahallesi'nde devam eden altyapı projelerini yerinde inceledi. Başkan Görgel, 6 Şubat 2023 depreminden sonra başlatılan büyük altyapı iyileştirmeleri ve güçlendirmelerinin hız kesmeden sürdüğünü belirterek, şehrin altyapısının güvence altına alındığını vurguladı.

Başkan Görgel, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin KASKİ Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen altyapı çalışmalarıyla, depremin yaralarını sarmak için hızlı bir şekilde harekete geçtiğini ifade etti. Altyapı hatlarında yaşanan hasarların onarılmasının yanı sıra, yeni altyapı sistemlerinin kurulumunun da hızla tamamlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde şehre sağlanan 12 Milyar TL'lik yatırım sayesinde, Kahramanmaraş’ın altyapı sistemi çok daha sağlam bir hale getirilmeye çalışılıyor. Başkan Görgel, şehre değer katacak bu yatırımların sadece mevcut sorunları çözmekle kalmayıp, gelecekte yaşanabilecek altyapı ihtiyaçlarını da karşılayacak şekilde planlandığını belirtti.

Yağmursuyu Altyapısı Güçlendiriliyor

Yağmurlardan kaynaklanan su taşkınlarını önlemek amacıyla yağmursuyu altyapısı güçlendiriliyor. KASKİ Genel Müdürlüğü, şehrin her noktasında ızgara ve mazgalları temizleyerek yağışların etkilerini en aza indirmeyi hedefliyor. Ayrıca, 175 kilometrelik altyapı hattında bakım ve temizlik çalışmaları tamamlanarak şehrin altyapı dayanıklılığı artırıldı.

Altyapı Yatırımlarının Toplam Maliyeti

Başkan Görgel, altyapı güçlendirme çalışmalarının toplamda 190 Milyon TL’yi bulduğunu ve bu yatırımların sadece şehrin bugünkü ihtiyaçlarını değil, gelecekteki altyapı gereksinimlerini de karşılayacak şekilde tasarlandığını belirtti. Bu çalışmaların şehre değer katacağını ve Kahramanmaraş’ın daha sağlam bir altyapıya kavuşarak, olası doğal afetlere karşı dirençli hale geleceğini ifade etti.

Bu kapsamlı altyapı projeleri, Kahramanmaraş’ın modern ve sürdürülebilir bir şehir olma yolunda büyük bir adım atmasını sağlıyor.

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER