Başkan Görgel: “Bu Vatan Şehitlerimizin Emanetidir”
Kahramanmaraş Haberleri15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 9’uncu yıl dönümü programları, Şeyh Adil Mezarlığı Şehitliği’nde düzenlenen ziyaretle başladı. Başkan Görgel, “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor; milletimizin birliğinin ve beraberliğinin daim olmasını niyaz ediyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü ihanetten muhafaza eylesin” dedi.
15 Temmuz’un 9’uncu yıl dönümünde düzenlenen anma programlarının ilk durağı, aziz şehitlerin ebedi istirahatgahı oldu. Ziyarete; Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, rektörler, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, askeri erkan, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.
Şeyh Adil Mezarlığı’ndaki şehitlikte tek tek şehit kabirlerini ziyaret eden protokol üyeleri, karanfiller bırakarak dua etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla, vatan uğruna can veren kahramanlar bir kez daha rahmet ve minnetle anıldı.
“Aynı İnanç ve Kararlılıkla Ülkemizi Daha Güçlü Yarınlara Taşıyacağız”
Şehitlik ziyaretinin ardından değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “15 Temmuz, milletimizin cesaretiyle yazdığı eşsiz bir destanın adıdır. O gece, aziz milletimiz bayrağına, ezanına ve vatanına sahip çıkarak hain darbe girişimine geçit vermedi. Aynı inançla, aynı kararlılıkla ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyacağız. Birliğimize, beraberliğimize ve demokrasimize uzanan her türlü tehdide karşı durmaya devam edeceğiz. Bu vatan, şehitlerimizin emanetidir ve biz o emanete son nefesimize kadar sahip çıkacağız. Bu vesileyle, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor; milletimizin birliğinin ve beraberliğinin daim olmasını niyaz ediyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü ihanetten muhafaza eylesin” cümlelerini kaydetti.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.