Başkan Çabukel Göksun'un Doğalgaz Sorununu Gündeme Taşıdı
GÜNDEMİYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel, Göksun'un doğalgaz problemini gündeme getirdi.
Çabukel Yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı ''Kahramanmaraş Göksun ilçesinde doğalgaz çalışmaları 2019 yılında başlamıştır. Daha sonra bu çalışmalar durmuştur. Bugün merkezde bulunan mahallelerin çok az bir kısmına doğalgaz arzı sağlanmaktadır. Halen ilçenin büyük bir kısmında doğalgaz olmadığı gibi , doğalgaz arzını sağlayacak herhangi bir çalışma da yapılmamaktadır. Göksun ilçelerinin komşu ilçelerinde Afşin ve Elbistan ilçelerinde doğalgaz çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmasına rağmen kış koşullarının daha sert geçtiği Göksun ilçesinde doğalgaz arzı çalışmalarına ara verilmiştir.
Ekonomik krizin giderek derinleştiği bu günlerde enflasyon hızla artmakta,vatandaşlarımızın alım gücü iyice düşmektedir. İlçede ısınmak için kış mevsiminde hane başına 3 ton kömüre ihtiyaç vardır. Kömürün ton fiyatı ise 7-8 bin Türk Lira arası değişmektedir. İlçede yaşayan vatandaşlarımızın çoğu kömür alamaz ve kış aylarında kömür alamaz ve büyük bir mağduriyet yaşarlar. Bu duruma paralel olarak da vatandaşımızın ısınma,elektrik ve mutfak tüpü gibi giderleri hızla artmaktadır. Doğalgaz kullanan haneler ile kullanmayan haneler arasında ciddi bir fatura farkı vardır ve olacaktır. Bu kapsamda doğalgaz arzının ilçede bulunan bütün hanelere verilmesi önem arz etmektedir.
Bu bilgiler ışığında,
1-Kahramanmaraş Göksun ilçesinde doğalgaz arz çalışmaları tekrar ne zaman başlayacaktır?
2-Eğer doğalgaz arzı çalışması yapılacaksa ,hangi mahallelere öncelik verilecektir?
3-Doğalgaz arz çalışması esnasında bazı şahıs ,kurum ve kuruluşlara arz önceliği sağlanmış mıdır? Eğer sağlandı ise hangi kriterler göz önünde bulundurulmuştur?
4-Göksun ilçesinde kırsal mahalleler dahil olmak üzere bütün hanelere doğalgaz arzı ne zaman sağlanacaktır?
Tüm bu soruların cevaplanması amacı ile Kayseri milletvekilimiz Sayın Dursun ATAŞ, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına ,Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez’in yazılı olarak cevaplaya bilmesi için soru önergesi vermiştir'' dedi.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.