© Haber Hanesi 2014 - 2025

Bakanlık Açıkladı: 'Güneş Patlaması' Türkiye'de İletişimi Etkilemeyecek!

Güneş'te meydana gelen patlamaların yol açtığı jeomanyetik fırtınalar, Kuzey Yarım Küre'deki birçok ülkede ve Türkiye'de kuzey ışıklarının görülmesine neden oldu. Ancak Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, bu durumun iletişimde herhangi bir aksamaya neden olmadığını belirtti.

Bakan Yardımcısı Sayan, güneş yüzeyindeki patlamaların jeomanyetik fırtına aktivitelerini yakından izlediklerini ve haberleşmede herhangi bir aksama olmadığını ifade etti. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, güneş yüzeyindeki patlamaların ardından oluşabilecek gelişmelerin yakından takip edildiği vurgulandı.

Özellikle uydu haberleşme sistemleri ve elektrik şebekelerini olumsuz etkileyebilecek potansiyel aksaklıklara dikkat çeken Sayan, yapılan bilimsel açıklamalara göre, uydu navigasyon sistemleri ve radyo alıcılarının frekanslarında aksamalar yaşanabileceğini belirtti. Ancak, bu durumun Türkiye'deki haberleşme hizmetlerinde herhangi bir kesintiye yol açmadığı vurgulandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın, uydu sistemleri de dahil olmak üzere haberleşme sistemlerinin etkilenmemesi için titizlikle çalıştığı ve tüm aktörlerle koordineli şekilde hareket ettiği belirtildi. Ülkede bugüne kadar herhangi bir aksaklık yaşanmadığına dikkat çekilerek, iletişim hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde devam ettiği ifade edildi.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER