Bakan Uraloğlu: Kahramanmaraş Depremi Bölgeslerinde 300 Kilometrelik Yol Çalışması Sürüyor!
Kahramanmaraş HaberleriUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan Deprem Bölgesindeki Yol Çalışmaları Hakkında Açıklama Geldi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, depremden etkilenen illerde yürütülen yol çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Malatya'nın Kale ilçesindeki AK Parti Kale 8. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Uraloğlu, "Karayolları Genel Müdürlüğü aracılığıyla, depremden etkilenen illerimizde 17 farklı lokasyonda 26 milyar liralık yatırım ile 300 kilometrelik yol projesine devam ediyoruz. Şu ana kadar 78 kilometresini tamamladık, yıl sonunda 174 kilometre daha bitireceğiz," dedi.
Depremin Etkileri ve Bakanın Dilekleri
Bakan Uraloğlu, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin 14 milyon kişiyi etkilediğini hatırlatarak, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Uraloğlu, "Geçen gün 5.9 büyüklüğünde bir deprem daha oldu, onu da yakından takip ettik. Hepinize geçmiş olsun diyorum. Rabb'im hepimizi beterinden saklasın," ifadelerini kullandı.
Yatırımlar ve Ulaşım Projeleri
Bakan Uraloğlu, Türkiye genelinde 2002 yılından bu yana ulaşım ve iletişim altyapısına 277 milyon dolardan fazla yatırım yapıldığını belirtti. Malatya'nın bölgedeki ulaşım ağlarının önemine değinen Uraloğlu, son 22 yılda bu kente yapılan ulaşım ve haberleşme yatırımlarının toplamda 82 milyar 346 milyon lira olduğunu açıkladı.
Ayrıca, Malatya Havalimanı'nın yolcu kapasitesinin 1 milyon 200 binden 2,5 milyona çıkarılması için yeni terminal binası ve tamamlayıcı yapıların inşasına başlandığını da sözlerine ekledi.
Kongre ve Partinin Hedefleri
Uraloğlu, AK Parti'nin Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşma gayretinde olduğunu vurgulayarak, "Bu kongreler, partimizin kuruluş ilkeleri ile tazelenme ve yenilenme hedeflerini artıran, kardeşliğini ve birliğini geliştiren fırsatlardır," dedi. Bakan, "Hepimiz kalbimizdeki iman, vatan sevgisi ve millet inancıyla bu yola girdik. Memleket sevgisinin bayrağını sizler dalgalandırıyorsunuz," şeklinde konuştu.
Uluslararası Sorunlar ve Türkiye'nin Duruşu
Bakan Uraloğlu, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa da değinerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki liderliğini övdü. "Cumhurbaşkanımızın net bir duruş sergilemesi sayesinde, bu savaş çok daha geniş bir coğrafyaya yayılmadı," ifadelerini kullandı.
Kongrede, AK Parti Malatya milletvekilleri ve partililer de yer aldı. Uraloğlu, partinin birlik ve beraberliğinin önemine vurgu yaparak, "Allahuteala birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin," diyerek konuşmasını sonlandırdı.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.