© Haber Hanesi 2014 - 2025

BAKAN ÖZHASEKİ: “YERİNDE DÖNÜŞÜM’E 175 BİN 703 BAŞVURU”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine depremzede vatandaşların yoğun ilgisinin artarak devam ettiğini belirtti. Özhaseki, "Bugün itibarıyla başvuru sayısı 175 bin 703’e ulaştı. Her daim el ele, gönül gönüle olduğumuz hemşerilerimizle, ev ve iş yerlerimizi yerinde dönüştüreceğiz.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini hızla ayağa kaldırmak için hayata geçirilen ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi, afetzede vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Bakan Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki tüm illerdeki vatandaşlardan yoğun talep gelen projeye başvuru sayısının 175 bin 703’e ulaştığını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yerinde Dönüşüm projemize başvurular her geçen gün artarak devam ediyor. Bugün itibarıyla başvuru sayısı 175 bin 703’e ulaştı. Kahramanmaraş'ta da Yapım ve Dönüşüm Ofisine gelerek ‘Yerinde Dönüşüm’ projemizi ayrıntılarıyla öğrenen afetzede kardeşlerimiz projemize başvuruyorlar. Her daim el ele, gönül gönüle olduğumuz hemşerilerimizle, ev ve iş yerlerimizi yerinde dönüştüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A VE BAKAN ÖZHASEKİ’YE TEŞEKKÜR

Hibe ve kredi desteği sağlayan projeye, deprem bölgesindeki tüm illerde olduğu gibi Kahramanmaraşlı vatandaşların ilgisi de yoğun şekilde devam ediyor. Kahramanmaraş Valiliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü içerisinde faaliyet veren ‘Yapım ve Dönüşüm’ ofisine ziyaret eden vatandaşlar görevlilerden proje hakkında detaylı bilgi alıyor ve dönüşümden yararlanmak için müracaatlarını yapıyor. ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle hem eski komşularıyla aynı yerde olma hem de sağlam ve güvenilir konutlara kavuşma hayalleri gerçekleşecek olan Kahramanmaraşlılar projeyle ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Yerim eğer sağlamsa, sıvılaşma yoksa, fay hattı yoksa yerimde, niye gideyim ben? Komşularımı neden bırakayım? Gerçekten güzel bir şey olacak. Projemiz çok güzel, devletin verdiği imkanlardan faydalanacağız. Evimizi, yuvamızı tekrar kuracağız inşallah. Bizim beklentilerimiz yerinde yapılması yönündeydi. Bakanlığımızda bu konudaki isteklerimizi, arzularımızı yerine getirdi. Sevindik, seviniyoruz. Emeği geçen Cumhurbaşkanımız, Çevre, Şehircilik Bakanlığı’mız kim varsa bütün çalışma ekip arkadaşlarına herkese teşekkür ediyoruz.”

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER