© Haber Hanesi 2014 - 2025

Bakan Kirişçi Basınla Bir Araya Geldi

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Kahramanmaraş’ı her açıdan ayağa kaldırma adına yoğun bir çalışma yaptıklarının altını çizdi.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayları, Dulkadiroğlu Heyecan Bahçesi’nde Kahramanmaraş’ta görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla sahur programında bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kirişçi, Kahramanmaraş’ın yeniden ayağa kalkması adına ortaya koydukları çalışmaları anlattı. Bu çalışmaların özverili bir şekilde sürdüğünü aktaran Kirişçi, şehre kazandıracakları projeler hakkında da bilgiler verdi.
Kirişçi, programda yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Kahramanmaraş, kurtuluş savaşında ortaya koyduğu mücadele ruhuyla, o büyük savaşın ardından yaralarını büyük bir hızla sardı. Bu bakımdan Kahramanmaraş çok özel ve anlamlı bir şehirdir. O gün olduğu gibi bu büyük felaketin ardından da şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Burada önemli olan birlik ve beraberliğimizdir. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz iş, altından kalkamayacağımız yük yoktur. Şehrimizi her açıdan ayağa kaldırma adına hep birlikte çalışıyoruz.”
Programda konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’da basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür etti. Zorlu bir süreç yaşandığının altını çizen Başkan Okay, bu süreçte basın mensuplarının rolüne değindi. Basın mensuplarının da büyük fedakarlıklar yaptığını ve ciddi kayıplar yaşadığını hatırlatan Başkan Okay, buna rağmen görevlerini aksatmadan basın mensuplarının özverili bir şekilde çalıştığını söyledi.
Başkan Okay, konuşmasında şunları ifade etti: “Çok büyük bir felaket yaşadık. Ancak milletimizin inancı, samimiyeti ve güveni de bu felaket kadar büyük. O yüzden bizler gece gündüz çalışarak şehrimizi ayağa kaldırma adına var gücümüzü ortaya koymaktayız. Bu süreçte kıymetli basın mensuplarımızla da omuz omuza çalışmaktayız. Onları da özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.”
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel’de bir konuşma yaparak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Şehrin olağan üstü bir koordinasyon sistemiyle çok büyük sorun ve engelleri aştığını dile getiren Görgel, şunları söyledi: “Bu süreçte birlik ve beraberlik çok önemlidir. Bizler de bu güne kadar çok büyük bir birlik ve beraberlik ortaya koyduk. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehrimizin ihya olması için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmayı sürdüreceğiz.”

 

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER