© Haber Hanesi 2014 - 2025

Aycan, kırmızı et sorununu Meclis’e taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, kırmızı et üretiminin yerli imkânlarla karşılanması için yapılan planlamaları, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirdi.

Tarım ve Orman Bakanı tarafından cevaplandırması istemiyle soru önergesi hazırlayan Aycan, ülkemizde kırmız et üretiminin yeterli olmadığını söyleyerek buzağı ölümlerine dikkati çekti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, TBMM Başkanlığı’na sunduğunu soru önergesinde, “Hayvansal protein ihtiyacımızı karşılamada kırmızı et önemli kaynaklardandır. Ülkemizde kırmızı et üretimi şu an için yeterli değildir. Türkiye’de buzağı ölümlerinin çok fazla olduğu iddia edilmektedir. Bu da canlı hayvan sayımızı önemli oranda etkilemektedir. Diğer taraftan kırmızı et ihtiyacımızı karşılamak için canlı hayvan sayısının yıllık 480 bin civarında artması durumunda iç piyasadaki et ihtiyacının karşılanacağı düşünülmektedir” ifadelerine yer verdi.

Aycan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den şu soruların yanıtlamasını istedi:

 

  1. Bakanlığınız kayıtlarına göre 2018 yılında kaç buzağı ölümü tespit edilmiştir?
  2. Ülkemizde buzağı ölümleri diğer ülkelere göre fazla mıdır? Fazla ise sebebi nedir?
  3. Buzağı ölümleri ile ilgili ne gibi tedbirler almaktasınız?
  4. Ülkemizdeki kırmızı et ihtiyacını yerli imkânlarla karşılamak üzere başka ne gibi planlarınız vardır?
  5. Kırmızı et üretiminin girdi maliyetlerini azaltmak için üreticimize ne gibi destekler vermektesiniz?

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER