Aksu Gözü'ne Ulaşım Yenileniyor
GÜNDEMBüyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün Çağlayancerit ziyaretinde müjdelediği Aksu Gözü’ne yönelik yatırımlar başladı. Büyükşehir, ilk etapta bölgeye ulaşım sağlayan 4 kilometrelik yolu yeniliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, turizm alanlarının katma değerini artıracak yatırımları hayata geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde bir dizi ziyaret için Çağlayancerit ilçesinde bulunan Başkan Güngör’ün ziyaret ettiği ve yatırım müjdesi verdiği bölgede ilk çalışmalar başladı. Bu kapsamda, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde Çağlayancerit ilçesi Küçükcerit ve Helete mahallelerini birbirine bağlayan 4 kilometre uzunluğundaki arter yenileniyor. Şehrin en önemli doğal mirasları arasında bulunan Aksu Gözü olarak bilinen nehir kaynağı çalışmalar tamamlandığında daha ulaşılabilir hale gelecek. Ayrıca Başkan Güngör’ün müjdesini verdiği bölgeye gerçekleştirilecek tesis yatırımı da ilçenin turizm pazar payını artıracak.
Turizm Mekânlarına Ulaşım Kolaylığı Sağlanacak
Çalışmalara ilişkin Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Şehrimizde bulunan tarihi ve doğal miras alanlarımızın turizm potansiyelini artırmak için bir takım projeler hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda, Aksu Gözü’ne ulaşımı sağlayan arterimizi baştan sona yeniliyoruz. Şehrimizde ulaşım ağını iyileştirecekçalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.