Afşin ve Elbistan’da Köy Evleri Yeni Altyapı Hatlarına Kavuşuyor
Kahramanmaraş Haberleri6 Şubat depremlerinin ardından Afşin ve Elbistan’da hayata geçirilen köy evlerinin yeni şebeke hatları da hızla çekiliyor. Yaklaşık 170 Milyon TL’lik projeyle Afşin ve Elbistan’da 11 mahallenin köy evleri yeni altyapısına kavuşuyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin ardından şehir genelinde başlattığı altyapı seferberliğini kesintisiz sürdürüyor.
KASKİ Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında; içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları modernize edilerek altyapı sistemleri büyük ölçüde yenileniyor.
Bu sayede hem mevcut yerleşim alanlarında yaşanan altyapı sorunlarının önüne geçiliyor hem de yeni yerleşim alanları için sürdürülebilir çözümler üretiliyor.
Yeni Köy Evlerinin Yeni Altyapı Hatları Çekiliyor
Deprem sonrası hayata geçirilen kalıcı konut projeleriyle birlikte köy evlerinin altyapı hatları da eş zamanlı olarak planlanıp inşa ediliyor. Afşin’de Arıtaş, Nadır ve Soğucak mahallelerinde kanalizasyon hattı imalatı tamamlanarak hizmete alınırken, Gerger ve Yazıdere mahallelerinde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.
Elbistan’da ise Söğütlü, İğde, Izgın, Akbayır ve Karahasanuşağı mahallelerinde kanalizasyon hatları tamamlanmış durumda.
Büyükyapalak Mahallesi’nde köy evlerinin kanalizasyon altyapısında ise çalışmaların yarısı geride bırakıldı. Yaklaşık 170 Milyon TL’lik yatırım bedeline sahip proje kapsamında, Afşin ve Elbistan’daki yeni köy yerleşim alanlarına modern kanalizasyon altyapısı kazandırılıyor. Şu ana kadar iki ilçede 11 mahallede toplam 28 kilometrelik kanalizasyon hattı tamamlandı.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.