© Haber Hanesi 2014 - 2025

Afşin Belediyesi Deprem Seferberliğinde

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’a bağlı Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6 şiddetindeki depremlerin ilk saatlerinden itibaren teyakkuza geçen Afşin Belediyesi, depremin ilk gününden bu yana yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Afşin Belediye Başkanı Sn. Mehmet Fatih Güven, ilk depremin gerçekleştiği sabah saatlerinde belediye ekipleri ile birlikte Afşin’de yapılan durum değerlendirmesi ile birlikte ısınma yerleri hazırlayarak çadır kurulumlarına başladıklarını belirtti. Afşin’de hazırlıklar yapıldıktan sonra, Kahramanmaraş merkezde yıkımın ağır olduğu haberini aldıklarını belirten Güven, belediye ekipleri ve gönüllülerin de olduğu kalabalık bir ekiple enkaz arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için Kahramanmaraş’a gittiklerini ifade etti. İkinci depreme Kahramanmaraş’taki arama kurtarma çalışmalarında yakalandıklarını belirten Güven, “İkinci deprem olduğunda önce artçı depremlerden biri zannettik. O esnada enkazda yaralıya müdahale etmek için etraftan teçhizat ihtiyaçlarını bulmaya çalışıyorduk. Çekiç aradığımız sırada gerçekleşen ikinci depremde hayatımızı kurtaran da bu oldu” şeklinde ifade etti.

 

İkinci depremin hemen ardından Afşin’de yıkımların olduğunu öğrenen belediye ekipleri ve Başkan Güven, vakit kaybetmeden Afşin’e dönerek arama kurtarma ve yardım seferberliği çalışmalarına başladı. “Kahramanmaraş’a kalabalık bir ekiple gidilmeseydi yıkılan Afşin Belediye Binası’nın enkazında çok daha fazla çalışanımızı kaybedebilirdik” diyen Başkan Güven, bir belediye personelini yıkılan belediye binasında kaybettiklerini belirtti.

 

İkinci deprem ile birlikte 1999 öncesi yapılan yapıların yıkıldığını belirten Başkan Güven, ilk andan itibaren gerek arama kurtarma çalışmalarının gerek çadır, ısınma, gıda, hijyen gibi temel ihtiyaçların giderilmesi için tüm ekiplerin seferber olduğunu ifade etti.

 

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER