© Haber Hanesi 2014 - 2025

Yeni Lexus NX, Euro NCAP testlerinden 5 yıldız adlı

İSTANBUL (AA) Premium otomobil markası Lexus, tamamen yeni NX'in kapsamlı gelişmiş güvenlik ve sürücü asistanları sistemlerini içeren özellikleriyle bağımsız test kuruluşu Euro NCAP ölçümlerinden en yüksek derece olan 5 yıldızı aldı.

Lexus açıklamasına göre, yeni NX, Euro NCAP tarafından yayınlanan raporlarda her kategoride üstünlüğünü ortaya koydu. Kapsamlı testler neticesinde NX SUV’da yer alan 3. nesil Lexus Safety System+kalitesini ve verimliliğini kanıtladı. Aynı zamanda Lexus’un geliştirdiği pasif güvenlik önlemleri de bir darbe anında araç içerisindekileri en iyi şekilde korunmasını sağlıyor. Tüm bu çalışmalarla birlikte tam hibrit NX 350h ve plugin hibrit NX 450h aynı yüksek güvenlik derecesine ulaştı.

Lexus NX, detaylara bakıldığında yaya yetişkin yolcu koruması için yüzde 83, çocuk yolcular için yüzde 87, korunmasız yol kullanıcıları için (yayalar, bisikletliler ve elektrikli scooter kullanıcıları gibi) yüzde 83 ve güvenlik asistan sistemleri için yüzde 91’lik performans değeri elde etti.

Lexus, aktif güvenlik ve sürücü asistan sistemlerinin kapsamını, farklı sürüş senaryolarında daha geniş bir tehlike yelpazesini tespit edebilecek şekilde geliştirdi. Bu sayede birçok farklı durumda çarpışma riskinin önlenmesi veya çarpışma şiddetinin azaltılması sağlandı.

Yeni Acil Direksiyon Asistanı ile donatılan ilk Lexus modeli olan NX, bu sayede kaza riski getiren yaya veya duran bir araç gibi engelleri tanımlayarak otomatik yönlendirme desteğinin verilmesini sağlarken aynı zamanda aracı trafik şeritleri içerisinde tutuyor. NX’in tüm güvenlik asistan sistemleri, Euro NCAP’ın en yüksek derece olan "iyi" derecelendirmesini alarak yüksek güvenlik önlemleriyle öne çıktı.

NX, Euro NCAP test kriterlerini karşılarken aynı zamanda bunu daha ileriye taşımayı da başardı. Güvenli Çıkış Asistanı ile bağlantılı çalışan eLatch elektronik kapı sistemi, Kör Nokta Monitörü’nden aldığı bilgilerle arkadan yaklaşan trafiği algılıyor. Geleneksel bir kapı kolu yerine bir düğmeyle açılan NX’in kapısı, bir çarpışma riski tespit edildiğinde kapının açılmasını önlüyor. Böylece kapının istenmeyen zamanda açılmasıyla gerçekleşen kazaların önüne geçilebiliyor.

İlginizi Çekebilir

Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"

Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.

Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı

Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

TÜM HABERLER