© Haber Hanesi 2014 - 2025

Yangında ”ata yadigarı” evlerini kaybedenler devletin yardım eliyle yaralarını sarıyor

Antalya’nın Manavgat ilçesinde asırlık evlerinin alevlere teslim olmasının üzüntüsünü yaşayan Kalemler Mahallesi sakinleri, yangının ilk çıktığı andan itibaren devletin kendilerini yalnız bırakmamasından mutluluk duyuyor 90 yaşındaki Mustafa Kemal Okudan: ”Evimiz, ahırımız yandı. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, ’Size ev yapacağız’ dedi. Bize söz verdi, söz verdiyse yapar”

ANTALYA (AA) ÖMER ÜRERİBRAHİM AKTAŞ Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangında asırlık evleri kullanılamaz hale gelen Kalemler Mahallesi sakinleri, yangının ilk çıktığı andan itibaren devletin kendilerine uzattığı yardım eliyle yaralarını sarmaya çalışıyor.

Yaşadıklarının etkisinden henüz kurtulamayan bölge halkı, yanan ve yıkılan ata yadigarı evlerinin başından ayrılmıyor.

Hasarlı evlerinin önünde bekleyişlerini sürdüren mahalle sakinleri, yangının ilk çıktığı andan itibaren devletin kendilerine uzattığı yardım eliyle üzüntülerini hafifletmeye çalışıyor.

Yangında evi, ahırı, zeytin ağaçları yanan ve hayvanları telef olan 90 yaşındaki Mustafa Kemal Okudan, AA muhabirine, alevlerden son anda oğlunun yardımıyla kurtulduğunu söyledi.

Okudan, yangında yaşadığı mahallenin hasar gördüğünü dile getirerek, "Çok büyük bir afetti." dedi.

Yangının ardından devlet yetkilileri ile vatandaşların bölgeye geldiğini ve yardımların ulaştığını belirten Okudan, "Bize gelip 'Burada ev yapacağız.' dediler. Yaparlarsa da sağ olsunlar yapmasalar da yanımızda oldular ya... Allah Cumhurbaşkanımıza uzun ömür versin. Ona selamlarımı iletiyorum. Burada bizlere sahip çıktı. Bizlere yardım etsin, dualarımızı alsın. Allah yapılan yardımları kabul etsin." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini ziyaret ettiğini hatırlatan Okudan, "Evimiz, ahırımız yandı. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, 'Size ev yapacağız.' dedi. Bize söz verdi, söz verdiyse yapar. Cumhurbaşkanımın arkasındayım. Tüm Manavgat arkasında. Kendisini çok seviyorum." ifadelerini kullandı.

Mümine Aktaş da yangının çok kısa sürede büyüdüğünü, çocuklarının sayesinde alevlerden kurtulduklarını kaydetti.

Aktaş, evlerinin yıkıldığını ve bölgede hasar tespiti yapıldığını anlatarak, "Çok büyük bir afetti. Allah bir daha yaşatmasın. Buraya yanımıza gelenlere teşekkür ederim. Dostlarımız, yetkililerimiz bizi hiç yalnız bırakmadı." dedi.

İlginizi Çekebilir

Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı

Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TÜM HABERLER