© Haber Hanesi 2014 - 2025

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, selin yaşandığı Kumluca’daki çalışmaları inceledi:

”Afetlere karşı göstermiş olduğumuz tavır ve müdahalelerle kısa zamanda hayatı normale çeviriyoruz” ”Üzerinden 15 gün geçmesine rağmen adeta hiçbir şey olmamış gibi arkadaşlarımız, esnafımız normal düzenini oturtmaya çalışıyor. Bu afetten gelmiş olan molozlar, çamurlar ortadan kaldırılmış”

ANTALYA (AA) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaklaşık 15 gün önce şiddetli yağış nedeniyle sel felaketinin yaşandığı Antalya'nın Kumluca ilçesindeki çalışmaları inceledi.

Karaismailoğlu, Kumluca'da esnafı ve vatandaşları ziyaret ederek, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu ve bölgede yapılan çalışmalar konusunda yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Karaismailoğlu, gazetecilere, ilçede yaklaşık 15 gün önce bir afetin yaşandığını ve afetin izlerinin kaldırılması noktasında önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman her yerde yaşanan afetlere karşı vatandaşıyla birlik olup, zorlukların üstesinden gelmeyi başardığını vurgulayan Karaismailoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin son 20 yılda gelmiş olduğu düzeyi gösteren çok önemli bir gelişme bunlar aslında. Bu tür afetlere karşı göstermiş olduğumuz tavır ve müdahalelerle kısa zamanda hayatı normale çeviriyoruz. Tabi biz bu afetleri ülkemizin başka bölgelerinde de yaşadık. Yine oralarda da çok kısa zamanda bu müdahaleleri yaparak vatandaşımızı normal hayatına döndürdük. Bugün de burada üzerinden 15 gün geçmesine rağmen adeta hiçbir şey olmamış gibi arkadaşlarımız, esnafımız normal düzenini oturtmaya çalışıyor. Bu afetten gelmiş olan molozlar, çamurlar ortadan kaldırılmış."

Bu tür afetlerin yaşanmaması için de gerekli tedbirleri aldıklarını ve almaya devam edeceklerini belirten Karaismailoğlu, o nedenle bölgelerde yapılacak yeni çalışmalarda bunları dikkate aldıklarını kaydetti.

Bakanlık olarak da afetin ilk saatlerinden itibaren Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerinin bölgede olduğunu anımsatan Karaismailoğlu, diğer bölgelerden de ekiplerin gelerek çalışmalara katıldığını söyledi. Bugün de ilçede yapılan ve yapılması gereken çalışmaları istişare ettiklerine dikkati çeken Karaismailoğlu, "Moraller düzelmeye başlamış, vatandaşımız da dükkanlarını temizlemişler, yeni hayata tekrar başlayacaklar." dedi.

Bakan Karaismailoğlu, bu tür afetlerin tekrar yaşanmaması dileğinde bulundu.

Ziyaret sırasında Toptaş Halspor Kulübü Başkanı Nasuh Yaşar, Karaismailoğlu'na atkı hediye etti.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER