© Haber Hanesi 2014 - 2025

Türkiye’den Lübnan’a gemiyle insani yardım gönderildi

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı: ”Üçüncü gemiyi Lübnan’a gönderiyoruz. İlk ikisinde 33 tır göndermiştik. Bugün gönderilen 58 tırla birlikte toplam yardım 91 tır olacak. Bugünkü 960 tonluk insani yardım malzemesiyle 1484 ton yardım malzemesini oraya ulaştırmış olacağız”

MERSİN (AA) Türkiye'den Lübnan'a insani yardım malzemesi götürecek 58 tırı taşıyan gemi için uğurlama töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, AFAD koordinasyonunda 19 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle hazırlanan ve 960 ton gıda malzemesi ile un bulunan 58 tır, "İyilik Gemisi"ne yüklenmek üzere Taşucu Limanı'na geldi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, uğurlama töreninde, Türk milletinin tarih boyunca mazlum coğrafyalara el uzattığını söyledi.

Lübnan'da yaşanan olaylardan dolayı ekonomik sıkıntıların bulunduğunu aktaran Çataklı, şöyle konuştu:

"Sadece son bir aya bakarsak, iki hafta önce başlamıştık. Bu üçüncü gemiyi Lübnan'a gönderiyoruz. İlk ikisinde 33 tır göndermiştik. Bugün gönderilen 58 tırla birlikte toplam yardım 91 tır olacak. Bugünkü 960 tonluk insani yardım malzemesiyle 1484 ton yardım malzemesini oraya ulaştırmış olacağız. Burası bizim kapı komşumuz. Siz lüks bir villada yaşasanız yanı başınızda metruk bir bina olsa rahat edebilir misiniz? Edemezsiniz. Ülkeler de böyledir. Bugün Suriye'deki huzursuzluk bizi rahat bırakıyor mu? Ukrayna rahat bırakıyor mu? Geçmişte Irak, İran rahat bıraktı mı? Bırakmadı. Komşuluk da böyle bir şey. Orada bir sıkıntı varsa ona el uzatmak bize düşen bir vazife."

Çataklı, bugünkü yardımlarda 19 sivil toplum kuruluşunun desteğinin olduğunu anımsatarak, "Bu giden gemide sadece yükler yok. Milletimizin muhabbeti var. Biz sadece ramazanda iftar sofralarında sevinç olalım diye değil, sadece sahurlarına sevinç olalım, muhabbet katalım diye değil aynı zamanda Lübnan'daki kardeşlerimizin eksikliklerine tamam olmak niyetindeyiz. Elbette bu gönderdiğimiz yardımlarla oradaki bütün sorunları çözemeyeceğiz ama onlara bir umut vereceğiz. Milletimizin sevgisini, muhabbetini taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su da Türk milletinin dünyanın neresinde yardıma muhtaç kişi varsa oraya el uzattığını ifade etti.

Türkiye'nin Lübnan'a yardım konusunda büyük fedakarlık yaptığını vurgulayan Su, "Dil, renk, inanç... Bunların hiç birini gözetmeksizin herkesin yardımına koşmak için ülke olarak gereken gayreti gösteriyoruz." diye konuştu.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, önemli bir sorumluluk üstlendiklerini belirterek, "Lübnan'a 2 gemi gönderdik. Bu üçüncü gemi olacak. Oradaki ihtiyaç sahiplerine milletimizin merhametini, iyilik duygularını götürme imkanı olacak." dedi.

İl Müftüsü Şaban Kondi'nin okuduğu duanın ardından, insani yardımları taşıyan tırlar gemiye yüklendi.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER