© Haber Hanesi 2014 - 2025

TÜRKOĞLU LOJİSTİK MERKEZİ FAALİYETE GEÇTİ

Kahramanmaraş’ın ve bölgenin ihracatına önemli bir katma değer sağlanması açısından çok büyük bir önem arz eden Türkoğlu Lojistik Merkezi faaliyetlerine başladı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KMTSO) öncelikli çalışma alanlarından birisi olan lojistik merkezi, 1,9 milyon ton taşıma kapasitesi ile Türkiye’nin en büyüğü olma özelliğine sahip. Türkoğlu Lojistik Merkezi ile birlikte 805 bin m2 lojistik alan oluşturuldu.

Türkoğlu Lojistik Merkezi 16 vagonla ilk seferini yaptı. İlk blok konteyner treni 5 Mayıs 2019 tarihinde İskenderun Limanı ile Türkoğlu arasında sefere başladı.

TCDD yatırım programı kapsamında 80 milyon lira bütçe ile yapılan Türkoğlu Lojistik Merkezi, 331 bin 500 m2 konteyner stok alanı ile özel sektöre ve ihracata çok önemli katkı sağlayacak.

Konu hakkında bir açıklama yaparak projenin ekonomiye kazandırılmasıyla birlikte ihracat bakımından çok önemli bir itici güç oluşturacağını ifade eden KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş’ın 2,2 milyar dolar olan dış ticaret hacminin, bu tesisle birlikte çok daha ileri seviyeye ulaşacağını söyledi.

KMTSO Başkanı Zabun, “Şehrimiz üretilen ürünlerin yine buradan ihraç edilmesi, ihracat kalitesine sahip birçok ürünümüzün Kahramanmaraş’tan yurtdışına gönderilerek katma değer oluşturulması bakımından bu projenin hayata geçmiş olması çok önemliydi. Şehrimizin ihracatta operasyon kabiliyeti ve nitelik artışını sağlayacak projelerden birisi Türkoğlu Lojistik Merkezi’dir. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hükümetimize, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza, projenin şehrimize kazandırılmasında emeği bulunan tüm siyasetçilerimize, ilimiz iş dünyası adına şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Kombine taşımacılıkta ulaşım yollarının geliştirilmesi ve ulaşım modları arasında etkin bağlantının kurulması, depolama, bakım-onarım, yükleme-boşaltma gibi faaliyetlerin daha ekonomik bir şekilde gerçekleştirilmesi için kurulan lojistik merkezler, rekabet gücünün artırılmasını hedefliyor.

Sanayicilerimizin rekabet gücünü artırmak ve ülkemizin bölgenin lojistik üssü haline gelmesi için 21 ayrı yerde lojistik merkez planlanmıştı. Bunların bir kısmı yapımı devam eden bir kısmı ise faaliyete açılan merkezler.  

Türkiye’yi bölgenin lojistik üssüne dönüştürecek lojistik merkezlerin tamamı hizmete girdiğinde, Türk lojistik sektörüne 35,6 milyon ton ilave taşıma imkanı ile 12,8 milyon m2 açık alan, stok alanı, konteyner stok ve elleçleme sahası kazandırılacak.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER