THK Antalya Şubesi ”Alo Kurban Derisi Hattı” ekiplerinin bayram hazırlığı
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Şubesi "Alo Kurban Derisi Hattı" ekipleri, Kurban Bayramı'nda yapılacak bağışlar için hazırlanıyor.
THK Antalya Şube Başkanı Süleyman Girgin, AA muhabirine, THK'nin geleneksel gelirlerinden biri olan kurban derisi bağışının, kurumun sportif havacılık faaliyetleri ve üniversite öğrencilerine burs için önem taşıdığını belirtti.
Kurban Bayramı'nda deri bağışlarını beklediklerini dile getiren Girgin, kurban derisinin zamanında tuzlanmasının ekonomik değerini kaybetmemesi için önemli olduğunu vurguladı.
Girgin, derilerin ziyan olmadan bağışlanması için Antalya'da kurulan "Alo Kurban Derisi Hattı"nın faaliyete devam ettiğini bildirdi.
Oluşturulan ekiplerin bayram boyunca hat üzerinden bağış yapmak isteyenlerin taleplerine yanıt vereceğini aktaran Girgin, "Ekiplerimiz Kepez, Aksu, Döşemealtı, Konyaaltı, Muratpaşa, Kemer ve Serik ilçelerinde faaliyetlerini sürdürüyor. Valiliğimiz ve belediyelerimizin belirlediği kurban kesim noktalarında çalışmalarımıza 7 araç ve 134 kişilik ekiplerimiz ile devam edeceğiz. Ekiplerimize ulaşamayan, Kepez ilçesinde bulunan deri toplama merkezimize gelemeyen vatandaşlarımıza da hattımız yardımı ile araç desteği ya da en yakın merkezimize yönlendirilmesi konusunda destek vereceğiz." diye konuştu.
Girgin, deri tesliminde mutlaka makbuz alınması ve yetki belgesi ile kartı olmayanlara bağış yapılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.