© Haber Hanesi 2014 - 2025

Osmaniye’de engelliler bir günlük askerlik heyecanı yaşadı

OSMANİYE (AA) Osmaniye'de askerlik yapamayan engelli vatandaşlar, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu.

Osmaniye İl Jandarma Komutanlığında 38 engelli genç için yemin töreni düzenlendi.

Törene katılan Vali Erdinç Yılmaz, engelli gençlerin kahraman komandolar olduğunu söyledi.

Bir gün dahi olsa vatan görevlerini yerine getiren gençleri canı yürekten kutladığını ifade eden Yılmaz, "Engelli kardeşlerimizle oluğumuz için çok mutluyuz. Böyle güzel bir ortamı hazırlayan Jandarma Komutanlığımıza teşekkür ediyorum. Bu vesile ile vatan için, bayrağımızı dalgalandırdıkları için ezanlarımızı susturmadıkları için şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyorum. Şehitlerimize Allah rahmet etsin. Engelli kardeşlerimizin terhisleri hayırlı olsun. Hayırlı tezkereler kahraman komandolar." ifadelerini kullandı.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Zafer Tombul da, Jandarma Genel Komutanlığı'nın emirleri doğrultusunda engellilere yönelik temsili askerlik yemin töreni düzenlediklerini belirtti.

Refakatçi askerlerle askerlik yemini eden engelliler, daha sonra protokol üyelerinin elinden terhis belgelerini aldı.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER