Orman yangınından son anda kurtulan yaşlı çift, tedavi edilen kedilerine kavuştu
GÜNDEMAdana’nın Aladağ ilçesindeki yangında ev ve ahırları kullanılamaz hale gelen yaşlı çiftin yaralanan kedisi, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece’nin duyarlılığıyla tedavi ettirildi
ADANA (AA) ÖMER FANSA Adana'nın Aladağ ilçesindeki orman yangınında alevler arasında kalmaktan son anda kurtulan, ev ve ahırları kullanılamaz hale gelen yaşlı çift, yangında yaralandıktan sonra tedavi ettirilen kedilerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.
Boztahta Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 29 Temmuz'da çıkan ve 31 Temmuz'da kontrol altına alınan orman yangınının etkilediği Topallı Mahallesi'nde yaşayan Nazif (67) ve Fatma Duysak (72) çiftinin yaralanan kedilerinin tedavisi, bölgeyi ziyaretinde durumu fark eden Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece'nin girişimiyle kent merkezindeki veteriner kliniğinde tamamlandı.
Evlerinin önüne AFAD tarafından kurulan çadırda yaşamlarını sürdüren Duysak çiftine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Caner Alıç tarafından kedileri götürüldü.
Fatma Duysak'ın "Hayat" adı verilen can dostuyla buluşmasında duygulu anlar yaşandı.
Bazıları telef olan tavuk, güvercin, kedi ve köpek gibi hayvanlarının yangından etkilenmesinin hüznünü yaşayan çiftin "Hayat"a kavuşmalarıyla acıları bir nebze de olsa hafifledi.
Fatma Duysak, AA muhabirine, kedinin annesinin dün akşam etrafta dolaşarak yavrusunu aradığını belirterek, "Canım benim, canım kedim, seni yaratana kurban olurum. Bana önce 'Kedin öldü.' dediler. Pişirdiğim sıcak bazlamaları yerlerdi. Bakan Yardımcımıza, müdürümüze, kedimi götüren vicdanlı insanlara teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık. Kedime kavuşturdunuz beni kuzularım, çok sağ olun. Tek bu kaldı. Annesi geceleri geliyor. Dün gece sesimi duydu, çıktı geldi sesime. Kaybolan köpeğim de gelse keşke." diye konuştu.
"Kedinin sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşıyoruz"
Caner Alıç da Bakan Yardımcısı Işıkgece'nin ziyareti sırasında rastladığı yaralı kediyi ilk müdahalenin ardından tam teşekküllü veteriner kliniğine sevk ettiklerini anlattı.
Kedinin tedavisi tamamlanarak sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Alıç, "Teyzemize kedisini getirdik. Kendisi de çok mutlu. İnşallah bundan sonra bu tür olaylar yaşanmaz. Kedinin bakımı ve beslenmesi için teyzemize vitamin ve mineraller getirdik. Uygulamaları yaptıktan sonra tamamen yaraları kapanmış olacak." ifadelerini kullandı.
Aladağ'da Boztahta Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 29 Temmuz'da çıkan yangın, 31 Temmuz'da kontrol altına alınmıştı. Yangında Topallı Mahallesi'nde yaşayan Nazif ve Fatma Duysak çiftinin ev ve ahırları kullanılamaz hale gelmiş, çiftin bazı hayvanları da telef olmuştu. Duysak çiftinin yaralı kedisi Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece'nin talimatı ile tedavi altına alınmıştı.
İlginizi Çekebilir
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi