© Haber Hanesi 2014 - 2025

Okul harçlıklarıyla İdlib’deki briket ev kampanyasına destek oldular

HATAY (AA) Hatay'da, Antakya Saraycık Ortaokulu öğrencileri, okulun kumbarasında biriktirdikleri harçlıklarıyla "Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız" kampanyasına destek verdi.

6A sınıfı öğrencileri, Suriye'nin İdlib kentinde savaştan kaçan ailelerin derme çatma çadırlardan sıcak bir yuvaya kavuşmalarının sağlanması amacıyla İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda başlatılan "Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız" kampanyası kapsamında, bir hafta boyunca okul harçlıklarını kumbarada biriktirdi.

Kumbarada biriktirilen 240 lira, İdlib'de yürütülen briket ev yapım projesinde kullanılmak üzere Türk Kızılay Hatay Şubesi görevlilerine teslim edildi.

Türk Kızılay Hatay Şubesi Toplumsal Güçlendirme Uzmanı Gülhan Yurdagül, AA muhabirine, öğrencilerin güzel bir dayanışma örneği sergilediklerini söyledi.

Çocukların ev şeklindeki kumbarada bir hafta boyunca harçlıklarını biriktirdiklerini ifade eden Yurdagül, "Okul yönetimi de bize ulaşarak çocuklarının harçlıklarıyla "Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız" kampanyasına destek olmak istediklerini ilettiler. 6A sınıfından 32 öğrencinin biriktirdiği harçlıkları briket ev yapımı için kullanılmak üzere teslim aldık. Biz de anlamlı katkıları için onlara kek ve meyve suyu ikram ettik." dedi.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER