© Haber Hanesi 2014 - 2025

Mersin’deki orman yangınında evi kullanılamaz hale gelen mahalle sakini, üzüntüsünü anlattı:

”Evimi böyle görünce ağlamaktan duramadım. Çocukluğum bu evde geçti” ”Yangınla içimize acı, zehir çöktü. İçimizde bir sızı var. Bir anda böyle görünce acı yaşadım” ”(Yangın bölgelerinin Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmesi) Yapılacak yardımlar iyi. Bir kişiye destek verilse, su verilse o da önemli. Yetkililere teşekkür ediyoruz. Devletimize şükürler olsun”

MERSİN (AA) OZAN EFEOĞLU MUSTAFA ÜNAL UYSAL Mersin'in Aydıncık ilçesinde devam eden orman yangınında evi kullanılamaz hale gelen Durmuş Ali Göl, çok sayıda anısını barındıran doğup büyüdüğü evin yanmasının üzüntüsünü yaşıyor.

İlçede 28 Temmuz'da çıkan orman yangınında, Karaseki Mahallesi'nde doğup büyüdüğü tek katlı ev kullanılamaz hale gelen 63 yaşındaki Durmuş Ali Göl, evinin son halini görünce duygu dolu anlar yaşadı.

Yangın çıktığı sırada yaylada olan ve evinde bulunan 100 yaşındaki annesini kurtarmak için bölgeye giden Göl, annesini kurtarsa da çocukluğunun geçtiği evinin zarar görmesine engel olamadı. Yangından sonra kullanılamaz hale gelen evini gezen Göl, çocukluk anılarının geçtiği noktada duygularını AA muhabiriyle paylaştı.

Göl, yangın nedeniyle derin üzüntü içerisinde olduklarını söyledi. Canlarına bir zarar gelmediği için şükrettiğini dile getiren Göl, evinin babasından yadigar olduğunu kaydetti.

Çok büyük üzüntü içerisinde olduklarını dile getiren Göl, "Evimi böyle görünce ağlamaktan duramadım. Çocukluğum bu evde geçti. Tüm anılarım gitti. Çamaşır makinem, dolabım, her eşyam gitti. Her şey yandı. Yapacak bir şey yok. Yanınca evi tanıyamadım. Her şey kül olmuş. Kapısı, penceresi yanınca ev değişik bir hale gelmiş. Babam yaptırmıştı." diye konuştu.

"Yangınla içimize acı, zehir çöktü"

Göl, şunları kaydetti:

"Yangınla içimize acı, zehir çöktü. İçimizde bir sızı var. Bir anda böyle görünce acı yaşadım. Tek olumlu yönü içerisinde kimse yoktu. Cana gelen mala gelsin hesabı oldu. Ona şükrediyoruz. Yangın bu tarafa gelince 100 yaşındaki annemi buradan çıkardık. Arabayla götürdük. Annemi kurtardık. Mahallemizde yaşlılar yaşıyor zaten. Çok acı bir durum. Çocukluğum burada geçti. 3 sefer damdan düştüm. Şimdi böyle görünce... Çok zor. Mahallemizin 4 tarafı dağ ile çevrili, yemyeşil alandı. Aydıncık'ın en güzel yerlerindendi. Ne yapalım artık. Bir afet oldu, gitti."

Durmuş Ali Göl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgeyi "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edilmesi açıklamasının önemli olduğunu belirterek, "Yapılacak yardımlar iyi. Bir kişiye destek verilse, su verilse o da önemli. Yetkililere teşekkür ediyoruz. Devletimize şükürler olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Aydıncık ilçesi Pembecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında 28 Temmuz'da orman yangını çıkmıştı. Devam eden yangına müdahale için bölgeye çok sayıda ekip yönlendirilmişti. Başka mahallelere ve ilçe merkezine kadar yayılan yangın, daha önceden tedbir amaçlı boşaltılan bazı evlere sıçramıştı.

İlginizi Çekebilir

Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"

Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.

Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı

Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

TÜM HABERLER