Mersin’de yabancı uyruklu emekli doktor dolandırıldığı iddiasıyla polise başvurdu
GÜNDEM
MERSİN (AA) Mersin'de yaşayan yabancı uyruklu emekli doktor, hesabındaki yaklaşık 1,5 milyon lirasının telefonda kendilerini istihbarat görevlisi olarak tanıtan şüphelilerce alındığı iddiasıyla şikayetçi oldu.
Suudi Arabistan'da uzun yıllar doktorluk yapan Suriye uyruklu Ahmad Al Rushidat (65), emekli olduktan sonra ülkesindeki iç savaş nedeniyle 2 yıl önce Mersin'e yerleşti.
Rushidat'ın iddiasına göre, 8 Nisan'da kendisini telefonla arayan ve kendilerini istihbarat görevlisi olarak zanlılar, bu aramada banka şifrelerine ulaşarak parça parça yapılan havalelerle yaklaşık 1,5 milyon lirasını dolandırdılar.
Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine başvuran emekli doktor, şüphelilerden şikayetçi oldu.
Şikayet üzerine polis ekiplerince çalışma başlatıldı.
"Yetkililerden yardım bekliyoruz"
Rushidat'ın avukatı Ahmet Şahin, paranın 8 farklı hesaba aktarıldığını belirterek, "Müvekkilin hesabından yaklaşık 1,5 milyon lira çıkıyor. Müvekkil birikiminden olmuş durumda. Emniyetle yaptığımız görüşmelerde bu tür dosyalarda bankalardan gelen cevapların yaklaşık bir ay sürdüğüne dair cevap aldık. Konunun hassasiyeti düşünüldüğünde daha hızlı şekilde hareket edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz." diye konuştu.
Ahmad Al Rushidat da hesabından yüklü miktarda para çıkmasına rağmen banka tarafından uyarılmadığını savunarak, "Yurt dışında 11 yıl boyunca doktor olarak çalışarak biriktirdiğim para dolandırıcılar tarafından çalındı. Bir an önce suçluların yakalanmasını istiyorum." ifadesini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.