© Haber Hanesi 2014 - 2025

Mamuşa Belediye Başkanı Krasniç’ten Başkan Köleoğlu’na ziyaret

ANTALYA (AA) 23. Tarım ve Seracılık Festivali etkinliklerine davetli olarak Kumluca ilçesine gelen Kosova'nın Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Krasniç, ziyarette, güzel bir etkinlikte Kumluca’da olmaktan ve bu güzel kültürü tanımaktan mutlu olduğunu söyledi.

Uluslararası festival düzeyinde olan Kumluca Tarım ve Seracılık Festivaline Kosava'daki tek Türk belediye başkanı olarak katılmaktan büyük bir onur duyduğunu dile getiren Krasniç, "700 sene önceki Anadolu’dan Balkanlara göçün bir temsili olan Yörük Türkeri’nin göçünü yerinde izlemek için ekibimizle Kumluca’dayız. Başkanımıza ve ekibine davetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda Kumluca Belediyesi ile aramızdaki kardeşlik protokolünü de imzalayarak, kardeşliğimizi pekiştireceğiz." dedi.

Başkan Köleoğlu da 23 yıldır devam eden Tarım ve Seracılık Festivali'nin etkinlikleri kapsamında bir yaşam tarzı olan Yörük kültürünü yaşatmak adına Yörük göçü düzenlediklerini ve aslına en yakın haliyle bu kültürü gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını söyledi.

Yörüklüğün bir Türk kültürü olduğunu ifade eden Köleoğlu, "Bu amaçla Yörük göçü etkinliğimizi uluslararası boyuta taşımak, başka coğrafyalardaki Türk soydaşlarımıza aynı duyguları paylaşmak adına davet ettiğimiz misafirlerimiz var. Davetimize icabet eden Kosava Mamuşa Belediye Başkanımıza ekibine teşekkür ediyorum. Birlikte ortak kültürlerimizi paylaşacağız, güzel bir etkinlik olacak." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Kosova Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç'e ziyaretin anısına plaket takdim etti.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER