MAHÇİÇEK - KARANLIKTAN AYDINLIĞA 15 TEMMUZ SOKAĞI -AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ
GÜNDEMOnikişubat Belediyesi 15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere vatanı uğruna canını feda eden 15 Temmuz kahramanlarından bir hatıra bırakmak amacıyla Kervan Pastaneleri Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu’nda yapımını üstlendiği “ Karanlıktan Aydınlığa 15 Temmuz Sokağı” açılışını gerçekleştirdi.
Açılışa Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, gaziler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak ortaokul öğrencisi Ahmet Demirci Kur’an-ı Kerim okudu. Daha sonra 15 Temmuz ile ilgili bilgiler aktarılan programda Türkiye topraklarının şanlı tarihinden bahsedilirken, öğrenciler tarafından okunan şiirler duygulu anlar yaşattı.
Programda bir konuşma yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Gaziler Haftası sebebiyle gazileri saygı ile selamlayarak, “ Bu milletin övülmüş bir millet olduğunu bilmeyenler 15 Temmuz’da bir kalkışma daha yaptılar. Kurtuluş savaşında da aynı şekilde bunu bilmeyen gafiller ülkemizi, Kahramanmaraş’ımızı işgal etmeye kalkmışlardı. Kahramanmaraş bütün Türkiye’de olduğu gibi bir istiklal kentidir. Hiçbir askeri donanımı olmadan, düzenli ordusu ve silahı olmadan 22 gün 22 gece mücadele ederek 12 Şubat 1920’de memleketimizi işgal edenleri kovduk. Bunlar son yüzyıllık tarihimizde tekerrür ederek tekrar bugünlere geldi. Son halkası da 15 Temmuz oldu. Ülkemizi işgal etmek için 15 Temmuz’da o gafiller tekrar ayaklandılar. Ama bu millet büyük bir milletti. Bunu bilmeyenlere bir defa daha 15 Temmuz da kanıtlamış olduk. Yine silahımız, donanımımız yoktu ama tankın altına yatarak, bu ülkeyi bölmek isteyenlere işgalcilere fırsat vermedik. İşte o gün gazilerimize hatıra olarak verilen bir gün. Bende böyle bir günde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Böyle kötü ve üzücü günleri bir daha yaşamamayı temenni ediyorum. Bugünkü programın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e öğrenciler tarafından gerçekleşen çiçek takdiminin ardından konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve aynı zamanda 15 Temmuz hain darbe girişiminde gazi olan Habibe Öçal yapmış olduğu konuşmada o gece nelere şahit olduğunu anlatarak, duygulu anlar yaşattı. Konuşmasında gözünü kırpmadan vatanı uğruna fedakârlık gösteren gazilerin gününü tebrik eden Öçal, gelecek nesillerin bu konuda hassas olmaları gerektiğini ve 15 Temmuz ruhunu devam ettirmeleri gerektiğini belirtti.
Konuşmasında böyle güzel bir programa emek veren herkese teşekkür eden Öçal, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e “ eğitimden elini eteğini çekmeyen, yüreğiyle hizmet eden belediye başkanımız” ifadelerini kullanarak ayrıca teşekkür etti.
Son olarak açılışta bir konuşma yapan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, 15 Temmuz gazileri ile beraber aynı havaya solumaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “ Bizim en büyük servetimiz gençlerimizdir. Ve bu gençlere 15 Temmuz ruhunu yansıtabilmek en önemli ödevdir.” İfadelerini kullandı.
Konuşmaların tamamlanmasının ardından Onikişubat Belediyesi’nin yapımını üstlendiği “Karanlıktan Aydınlığa 15 Temmuz Sokağı” açılışı gerçekleştirildi. Şehitlerin biyografilerinin yer aldığı sokak öğrenciler tarafından da yoğun ilgi gördü. Son olarak hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından açılış programı sona erdi.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.