© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kumluca Belediyesindeki işçi grevi sürüyor

ANTALYA (AA) Kumluca Belediyesinde bir grup işçinin işten çıkartılması ve toplu iş sözleşmesinde uzlaşma sağlanamaması nedeniyle Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası üyesi işçilerce başlatılan grev devam ediyor.

Eylemin dokuzuncu gününde Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen grevci işçiler basın açıklaması yaptı. Eylemciler adına basın açıklamasını okuyan DİSK Akdeniz Bölge Sorumlusu ve Genel İş Sendikası Antalya Temsilcisi Vedat Küçük, Kumluca Belediyesi işçilerinin hakları için başlattığı grevin, dayanışmayla ve birlik içine devam etiğini söyledi.

Daha önce yaptıkları açıklamalarda neden greve çıktıklarını ve taleplerini açıkça ifade ettiklerini belirten Küçük, şöyle devam etti:

"Kumluca Belediyesinde artık kurallı bir çalışma olsun, toplu iş sözleşmesine bağlı bir çalışma düzeni olsun, insanca yaşayacak bir ücretimiz olsun. Demiştik ki, biz sendika olarak hep çözümden yana olduk, çözüm üretmek için çabaladık. Biz hala çözümün mümkün olduğunu ve çözümden yana irademizi ve umudumuzu devam ettirdiğimizi söylüyoruz. Ama diyoruz ki krizin yükü emekçiye yıkılmamalı. Elbette toplu sözleşme görüşmelerinde ücretlere yapılacak zamlarda belediyelerin de koşullarını, bütçesini göz önünde bulunduruyoruz. Ama belediye yönetimleri de belediye işçilerinin insanca yaşayabileceği bir ücreti çok görmemelidir. Ücret konusunun çözümden yana irade konulduğu zaman makul bir şekilde çözüleceğine yönelik inancımız tamdır."

Kendileri için önemli bir konu da işinden edilen Kumluca Belediyesi işçilerinin işlerine geri dönmelerinin sağlanması olduğunu vurgulayan Küçük, üyelerinin işlerine geri dönmesi için sonuna kadar mücadele etme kararlılıklarını sürdüreceklerini bildirdi.

Kumluca Belediyesi Başkanına seslenen Küçük, "Gelin işten attığınız işçileri geri alın. Kumluca işçilerine ve halkına hep birlikte hizmet üretmeye devam edelim. Toplu sözleşme masasında buluşup herkes için hayırlı olanı yapalım." dedi.

Basın açıklamasından sonra bir sure slogan atan işçiler olaysız bir şekilde dağılırken, eylemlerinin devam edeceğini bildirdiler.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER