Kilo vermek için başladı milli takıma seçildi
GÜNDEMBoksör Sema Üçyıldız: ”Hedefim Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanmak”
HATAY (AA) CEM GENCO Hatay'da fazla kilolarından kurtulmak ve öz güven eksikliğini gidermek için 2 yıl önce boksa başlayan Sema Üçyıldız, elde ettiği başarılarla milli takıma davet edilmenin mutluğunu yaşıyor.
Kiloları nedeniyle içine kapanık olan Sema Üçyıldız, boksla ilgilenen ablasının tavsiyesiyle 2 yıl önce spor yapmaya başladı. Hem kilo vermek hem de arkadaş edinmek amacıyla başladığı boksta her geçen gün kendini geliştiren 17 yaşındaki Sema, 126 kilodan 106 kiloya kadar düştü.
Kısa zamanda verdiği kilolar ve elde ettiği başarılarla kendine olan güveni artan Sema, 31 Ocak6 Şubat'ta Adana'da gerçekleştirilen Oral Arslan Genç Erkekler ve Kadınlar Ferdi Boks Şampiyonası'nda +81 kiloda Türkiye birinciliği elde etti.
Kazandığı başarıyla dikkati çeken Sema, milli takım kampına davet edildi.
"Hedefim Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya"
Sema Üçyıldız, AA muhabirine, boks sayesinde hayatının daha güzel hale geldiğini söyledi. Yaklaşık iki yıldır boks yaptığını aktaran Sema, şöyle konuştu:
"Bu spora başlamadan önce kendime olan güvenim yoktu. İnsanlarla olan iletişimim çok zordu. Bir gün ablam, 'Gel seni de götüreyim, hem kilo verirsin hem de öğrenirsin.' dedi. Bulunduğum ortamı çok sevdim ve o günden bu yana hep devam ettim. Çalışmalarımızı çok sıkı bir şekilde sürdürüyoruz. Geçtiğimiz ay yapılan turnuvada +81 kiloda Türkiye şampiyonu oldum. Milli takım kampına çağırıldım, bu çok güzel bir gurur. Öncesinde çok değişik bir hayat yaşarken, şu an bunları yaşamak oldukça sevindirici bir duygu. Hedefim Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak."
Antrenör Cemal Dağlıoğlu da Sema'nın katıldığı ilk resmi müsabakada derece elde ettiğini belirtti.
Sema'nın çok çalışarak her geçen gün kendini daha da geliştirdiğini anlatan Dağlıoğlu, "Geçtiğimiz hafta sporcumuza milli takım kampına katılma daveti geldi. Orada başarılı olur ve milli takım kampında performansını yükseltebilirse bu yıl İtalya'da gerçekleştirilecek Avrupa şampiyonasında ülkemizi temsil etme şansına sahip olacak." diye konuştu.
Dağlıoğlu, Sema'nın çalışma azmiyle çok daha iyi yerlere geleceğine inandığını kaydetti.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.