Kahramanmaraş’ta yetim çocuklar, babalarının hatıralarını yaşatmak için fidan dikti
GÜNDEM
KAHRAMANMARAŞ (AA) Kahramanmaraş Elbistan ilçesinde yetim çocuklar, babalarının hatıralarını yaşatmak için hatıra ormanı oluşturdu.
Elbistan Yetim Koordinasyon Merkezi'nde eğitim gören yetim çocuklar, belediye tarafından Lavanta Vadisi'nde tahsis edilen alanda fidan dikimi gerçekleştirdi.
Koordinasyon Merkezi Müdürü Fazilet Sevinç, fidan dikim etkinliğinde yaptığı konuşmada, çocukların baba özlemini bir nebzede olsa diktikleri fidanlarla giderebilmelerini istediklerini belirtti.
Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz'e desteklerinden dolayı teşekkür eden Sevinç, etkinlik kapsamında merkezde eğitim gören çok sayıda çocuğun babalarının ismini yaşatmak adına fidanlarını toprakla buluşturduklarını dile getirdi.
Sevinç, amaçlarının çocukların içlerindeki ağaç sevgisine katkıda bulunmak olduğuna işaret ederek, "İçlerindeki o sevgi akışını bir fidana nakşetsinler. O fidanlar nefes alıp verdikçe inşallah çocuklarımızdaki bu sevgi bağı, baba özlemini gideren ormanlar oluşsun istedik." diye konuştu.
Elbistan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Talip Doğan da, belediye olarak yetim çocuklar için çok anlamlı olan bu çalışmada yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.