© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kadın faaliyetlerine destek veren kadınların fotoğrafları sergilendi

ANTALYA (AA) Antalya'da kadınlara yönelik faaliyetler yürüten kadınlarının portre fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı.

Merkezi Antalya'da bulunan Yabancılar Meclisi tarafından, Uluslararası Göçmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen serginin açılışı, Konyaaltı Belediyesi Fuaye Alanı'nda gerçekleştirildi.

Etkinlikte, çeşitli ülkelerden gelerek Türkiye'ye yerleşmiş ve farklı alanlarda faaliyetler gösteren 30 kadına ait portre fotoğraflar sergilendi.

Açılışta Azerbaycan, Polonya, Ukrayna başta olmak üzere 10 farklı ülke vatandaşı dernek başkanları, iş kadınları, akademisyenler, öğretmenler ve sanatçılar bir araya geldi.

Yabancılar Meclisi ve Lider Kadınlar Platformu Başkanı Zera Vareldzhy, göçmenler günü dolayısıyla yerli ve yabancı kadınları bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Vareldzhy, meclisin kadınları birlikte çalışmaya teşvik ettiğini belirterek, "Bizler Türkiye'ye farklı ülkelerden geldik. Türkiye bize kucak açtı. Her zaman bu ülkeye çalışan ve üreten kadınlar olarak katkı sunacağız. Bugün anladım ki Türkiye'de güzel işler yapmış ve değerli insanlar tanımışız. Bu tür etkinlikleri çok önemsiyorum. Etkinliklerimizde kültürel paylaşım ve dayanışmayı ön planda tutuyoruz. Dostlarımız bir araya geliyor, kaynaşıyor ve güzel projeler için iş birliği yürütmeye fırsat buluyorlar. Sergimizde ülkeye katkı sunan dernek başkanları, iş kadınları, akademisyenler, öğretmenler ve sanatçılarımızın fotoğrafları yer alıyor. Bu özel günde bu sergi dolayısıyla Türkiye'ye katkı sunan kadınların teşekkürlerini sizlere iletmek istedik." diye konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlik, dans gösterileri ve müzik dinletileriyle sona erdi.

İlginizi Çekebilir

Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı

Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TÜM HABERLER