KAHRAMANMARAŞ’TAN LİZBON’A LEZZETLER YOLCULUĞU
GÜNDEMKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Kahramanmaraş’tan Lizbon’a Lezzet ve Kültür Yolculuğu’ isimli kitabının tanıtım toplantısında Maraş Mutfağı’nın birbirinden harika lezzetleri tanıtıldı.
Clarion Otel’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş'ın, edebiyat ve sanat, tekstil alanındaki üretimi ve birçok sektördeki başarısının yanında gastronomisiyle de Türkiye'ye büyük bir güç verdiğini söyledi.
Kahramanmaraş'ta, 5. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında, Türkiye Aşçılar Birliği Başkanı Fikret Özdemir'in yazdığı "Kahramanmaraş'tan Lizbon'a Lezzet ve Kültür Yolculuğu" adlı kitabın tanıtım toplantısında konuşan Kahramanmaraş’ın bu özelliğinin saklı kaldığını ifade eden Başkan Erkoç: "Bu konuda kolları sıvadığımızda hemşehrimiz Aşçılar Birliği Başkanı Fikret Özdemir'i bulduk ve birlikte çok önemli başarılara imza atacağımız inancı oluştu. İnşallah Kahramanmaraş gastronomisini tanıtmaya Portekiz'den başlattık, tüm dünyaya tanıtacağız. Diğer zenginliklerimizle birlikte tanıtacağız" dedi. Fikret Özdemir de uzun yıllar yaşadığı Portekiz'in vatandaşlığına sahip bulunduğunu, yaşadığı bu ülkeyle memleketi Kahramanmaraş'ın yemeklerini harmanlayarak "Kahramanmaraş'tan Lizbon'a Lezzet ve Kültür Yolculuğu" kitabını yazdığını söyledi.
Portekiz'in Ankara Büyükelçi Vekili Vasco Seruya ile dünyaca ünlü şeflerden Cüneyt Asan'ın konuşmasının ardından Kahramanmaraş gastronomisindeki bazı yemeklerin tanıtımı yapıldı.
Yemek tanıtımlarının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkiye Aşçılar Birliği Başkanı Fikret Özdemir’e, İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Milletvekili Celalettin Güvenç ise Portekiz'in Ankara Büyükelçi Vekili Vasco Seruya’ya birer plaket verdiler.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.