© Haber Hanesi 2014 - 2025

KAHRAMANMARAŞ TANITIM GRUBU KURULACAK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ilde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.

Pınarbaşı Çınarkasrı Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren, oda, birlik, dernek ve platform gibi sivil toplum kuruluşu başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Başkan Erkoç, ortak paydanın Kahramanmaraş ve Türkiye olduğunu söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarının toplum için önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Erkoç: “Bir binanın donatıları yani kolon ve kirişleri olur. Sivil toplum kuruluşları da toplumun sosyal donatılarıdır. Yani sağlıklı ve demokratik bir toplumda sivil toplum kuruluşlarının gücü çok önemlidir. Hamd olsun Kahramanmaraş’ımız da bu konu da daha da güçlenmekte ve artık her alanda büyükşehir olduğumuzun farkına da varılmaya başlandı. Biz de büyükşehir belediyesi olarak bu konuda daire başkanlığımızı kurarak çalışmalara hız verdik. Şehrimizde de sivil toplum konusunda çok önemli mesafeler alındı. Artık Kahramanmaraş’ta sivil toplum kuruluşları çok örgütlü ve çok güçlü.

Burada hepimizin ortak paydası Kahramanmaraş ve Türkiye’miz. Allah’a hamdolsun Kahramanmaraş’ta hep beraberce omuz omuza geleceği inşa etme gayreti içindeyiz.  Kurmuş olduğumuz daire başkanlığı ile sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte omuz omuza vererek Kahramanmaraş’ımızın sorunlarını çözme aşamasında bir hayli yol katettik. Tabii bu yeterli mi, elbette değil. Türkiye’mizi hak ettiği yere getirene kadar hep beraber birlik ve berberlik içinde çalışmamız gerekli. Kaynaklarımızı israf etmeden omuz omuza vererek çalışacağız ve bu sayede şehrimizin huzur ve bereketi daha da artacak.

Ben buradan sivil toplum kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü şehrimizin birçok konusunda yükünü omuzlamaktalar” diye konuştu.

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından sivil toplum kuruluşu temsilcileri söz alarak fikirlerini ve düşüncelerini ifade ederek Kahramanmaraş için neler yapılabiliri masaya yatırdırlar.

Yapılan istişare toplantısının sonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Kahramanmaraş için bir tanıtım grubu kurulması kararlaştırıldı.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER