KAHRAMANMARAŞ ÖDÜLÜ KAPTI
GÜNDEM5 Ekim 2018 tarihinde Ankara’da Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen, Türkiye‘de 28 ile verilen BEBEK DOSTU ALTIN İL ödül töreninde Kahramanmaraş adına ödül İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali̇ Nuri ÖKSÜZ tarafından alındı.
Kahramanmaraş adına alınan ödülle ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ İl Sağlık Müdürlüğüne verilen bu anlamlı ödülü almış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Ali Nuri ÖKSÜZ açıklamasında “
Bilindiği üzere Dünya Sağlık Örgütü önerileri çerçevesinde;
✓ Bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve sonrasına kadar sürdürülmesi ve bu şekilde tüm bebeklerin yaşama sağlıklı başlaması,
✓ Emzirmenin korunması ve desteklenmesi ile programın temelini oluşturan başarılı emzirmede 10 adım stratejisinin tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanması ve sürekliliğinin sağlanması,
✓ Ayrıca beslenme bozukluklarının önlemesi ile bebek ve çocuklarda morbidite ve mortaliteyi azaltmak hedeflenmektedir.
Bu amaçlar çerçevesinde Kahramanmaraş'ta il düzeyindeki tüm hastanelerin ve tüm aile sağlığı merkezlerinin bebek dostu olmasını sağlayarak yıl boyunca etkinlikler düzenlenerek farkındalık oluşturulmuş olup Sağlık Bakanlığınca yapılan değerlendirme sonrasında ilimiz BEBEK DOSTU ALTIN İL olmaya hak kazanmıştır.
Bundan sonraki süreçte de bebeklerimizin daha sağlıklı büyümelerine yardımcı olmak için İl Sağlık Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın da destekleriyle her türlü iyileştirici faaliyeti hayata geçirmeye devam edeceğiz.
BEBEK DOSTU ALTIN İL ödülünün alınmasında emeği geçen tüm birimlerimize, personellerimize ve paydaş kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi