Isparta’da yanan ormanlık alan yeşermeye başladı
GÜNDEM
ISPARTA (AA) Isparta'nın Sütçüler ilçesinde geçen yıl çıkan yangında zarar gören ormanlık alanda ekiplerin çalışmaları sonucu fidanlar boy gösterdi, kısmen de olsa bölge yeniden yeşil bir görünüm kazandı.
Çandır köyünde 2 Ağustos'ta başlayan orman yangının ardından tahrip olan sahanın yeniden yeşillenmesi amacıyla Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı çalışmalar tamamlandı.
Ekiplerin fidan dikimi, tohumlama ve gençleştirme çalışmaları sonucunca bölge yeniden yeşil görüntüsüne kavuşmaya başladı.
Alanın kısmen de olsa yeşile dönüşmüş hali, havadan görüntülendi.
"121 bin 500 fidanı toprakla buluşturduk"
Isparta Orman Bölge Müdürü Rıfat Ataş, gazetecilere, çalışmalarda yol kenarlarına ve köy yerleşim alanı yakınlarına dayanıklı bitki türlerinin dikildiğini söyledi.
Yanan 1265 hektarın 747 hektarlık bölümünde gençleştirme ve fidan dikimi yaptıklarını belirten Ataş, "121 bin 500 fidanı toprakla buluşturduk. 96 bin kızılçam, 7 bin 500 kara servi, 5 bin incir, 4 bin defne, 5 bin zeytin, 3 bin kızılçam, bin lavanta ektik." dedi.
Geriye kalan 518 hektarlık alanın taşlık ve kayalık olduğunu kaydeden Ataş, bu yerleri tabiatın doğal oluşumuna bıraktıklarını dile getirdi.
Ataş, gelecek yıllarda bölgenin tamamen yeşil bir görüntüye kavuşacağını ifade etti.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.