© Haber Hanesi 2014 - 2025

Hyundai’den Sakarya’daki meslek lisesine araç ve atölye desteği

SAKARYA (AA) Hyundai Assan tarafından öğrencilerin kaliteli eğitim alması amacıyla Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Motorlu Araçlar Teknolojisi Mesleki ve Anadolu Lisesine 2 araç ve parçaları ile atölye desteği verildi.

Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ ile Arifiye ilçesinde faaliyet gösteren okul arasında eğitimde iş birliği protokolü imzalandı.

Bu kapsamda öğrencilerin uygulamalı şekilde eğitim almalarını sağlamak için okula atölye kazandırıldı, araç ve parça desteğinde bulunuldu.

Atölye açılışı ile araç ve parçalarının teslimi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, geleceğin teminatı çocukların ülkeyi çok daha iyi koşullarda geleceğe taşıyacağını söyledi.

Dünyanın gelişmiş ülkelerine bakıldığında ara elaman ihtiyacının olduğunu gördüklerini belirten Dınkırcı, "Sanayi bizden ara elaman istiyor, bizim okullardan mezun olan öğrencilerimizin yüzde 8090'ı rahat iş bulabiliyor. O zaman biz sanayi ne istiyorsa, süreci o tarafa doğru yönlendirmek zorundayız." dedi.

"Destekleri Türkiye'nin her yerine yaymayı hedefliyoruz"

Hyundai Assan Fabrika Müdürü Wongyun Park da eğitim iyi gittiği sürece geleceğin parlak olacağına güvenlerinin tam olduğunu dile getirdi.

Hızla değişen bu ortamda eğitimi desteklemenin çok önemli olduğunu ifade eden Park, şunları kaydetti:

"Hyundai Motor Grup olarak 2003 yılından bu yana eğitim sektörüne destek vererek sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. O zamandan beri sosyal sorumluluk, bizim için en önemli öncülük olmuştur. Bugün komşu şehir olan Sakarya'da desteklemek istediğimiz ilk eğitim kurumu olacak. Bunu sadece Sakarya'da değil, Türkiye'nin her yerine yaymayı hedefliyoruz."

Okul Müdürü Emrah Önal ise desteklerinden dolayı şirket yetkililerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından atölyenin açılış kurdelesi kesildi, 2 aracın ve parçaların teslimi yapıldı. Protokol kapsamında okula 3 araç daha verilecek, 50 öğrenci Hyundai özel mesleki eğitim bursundan faydalanacak.

Törene, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, İl Milli Eğitim Yardımcısı Ahmet Duran Yüce, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER