Hatay’da yangından zarar gören ormanlık alanlar ağaçlandırılıyor
GÜNDEM
HATAY (AA) Hatay'da yaz aylarında yangınlar nedeniyle zarar gören ormanlık alanda fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç'un ve vatandaşların katıldığı etkinlikte, Amanos Dağları eteklerinde yer alan Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Seldiren Mahallesi'ndeki ormanlık alanda fidanlar toprakla buluşturuldu.
Yayman, AA muhabirine, Hatay'da yanan ormanların kısa sürede tekrar eski görünümüne kavuşacağını söyledi.
Soğuk ve yağışlı hava olmasına rağmen fidan diktiklerini dile getiren Yayman, şöyle devam etti:
"Maalesef burada ciğerlerimizi yakan bir yangın oldu. Aslında sadece orada ağaçlar yanmadı sadece çam fidanları yanmadı, bizim de kalbimiz ve ciğerlerimiz yandı. Hepimiz çok üzüldük ve bu orman yangınlarını çıkartan teröristleri bir kez daha lanetliyoruz. Dağda, ovada, şehirde, mağarasında ve inlerinde yok edilenler bu defa kendilerine 'ateşin çocukları' şeklinde bir isim takarak ormanlarımızı yaktı. Bu sene de yazın her yerde ormanlarımızı yaktılar. Buradan onlara sesleniyoruz. Siz ne yaparsanız yapın bu milletin duası da bu milletin çalışması da Cumhurbaşkanımızla ve milletimizle beraber, siz bir yaktığınızda biz bin dirilerek buraya geleceğiz. Bugün de ağaç dikme merasimindeyiz. Görüyorsunuz çok bulutlu bir hava var arka tarafta karlar var ve soğuk bir havada inşallah fidanlarımızı dikeceğiz. Bizim millete ve memlekete olan bakışımız böyledir. Allah’ın izniyle biz memleketimizin ağacını seviyoruz toprağını ve çiçeğini seviyoruz."
Sadece iyi günde değil zor zamanda da her zaman milletimizin yanındayız diyen Yayman, "Samandağ ilçesini çantada keklik olarak ve cepte görenler Samandağ'ın en küçük yol hizmetini, su hizmetini ve en küçük bir altyapı hizmetini çok görenlere inşallah Samandağ halkı önümüzdeki dönemde en güzel cevabı verecektir. Toprakla buluşturduğumuz fidanların hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç da yanan ormanlık alanlarda fidan dikimine devam ettiklerini belirtti.
Koç, orman yangınlarıyla küle dönen alanların yemyeşil bir görüme kazandırılması için çalıştıklarını belirterek, "Burayı el birliğiyle yemyeşil hale getireceğiz. Mart ayının sonuna kadar da 6 milyon fidanı toprakla buluşturmuş olacağız." dedi.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.