© Haber Hanesi 2014 - 2025

Hatay sahilleri, doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen kampçıların gözdesi oldu

Maviyle yeşilin buluştuğu Hatay’ın Arsuz ilçesi sahillerine, gösterilen ilgi üzerine yeni çadır alanları kazandırılması için çalışma başlatıldı Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven: ”8 bin metrekarenin üzerinde yeri ihale ettik ve burada çalışmalar başladı. Çadır, karavan ve bungalov evlerin bulunduğu modern bir ’Çadır ve Karavan Kent’ projemiz var”

HATAY (AA) BURAK MİLLİ Hatay'da maviyle yeşilin buluştuğu Arsuz ilçesi, doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen kampçıların tercihi oldu.

Yaklaşık 100 bin nüfuslu ilçe, her yıl turizm sezonunda nüfusunun 3 katı misafiri ağırlıyor.

Deniz turizminin yanı sıra, doğal güzellikleriyle de tatilcilerin rotasını çevirdiği ilçede çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar denize yakın noktalara kurdukları çadırlarda keyifle vakit geçiriyor.

Büyük ilgi gören Arsuz sahillerine yeni çadır alanları kazandırılması için çalışma başlatıldı.

"Modern bir 'Çadır ve Karavan Kent' projemiz var"

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, AA muhabirine, ilçede tarım ve turizmin önemli olduğunu belirterek, Arsuz'un turizm açısından en hareketli günlerini yaşadığını söyledi.

Güven, sahillerde günübirlik tatil yapanların yanı sıra kamçıların da yoğun olarak bulunduğunu ifade ederek, doğayla iç içe tatilini geçirmek isteyenlerin bölgede maviyle yeşilin buluştuğu Arsuz'u tercih ettiğini belirtti.

Çadır alanlarının talebi karşılamakta yetersiz kaldığını dile getiren Güven, yeni çadır alanlarının kurulmasıyla ilgili çalışmalarının sürdüğünü aktararak, şöyle dedi:

"8 bin metrekarenin üzerinde yeri ihale ettik ve burada çalışmalar başladı. Çadır, karavan ve bungalov evlerinin bulunduğu modern bir 'Çadır ve Karavan Kent' projemiz var. Bu alanda çalışmalar bitmek üzere. Seneye çok daha güzel şartlarda tatilcilere hizmet sunacağız. Arsuz, mutlaka görülmesi gereken, zevkle gezilecek ve tatil yapılacak yerlerden biri."

Güven, doğayla iç içe ve güzel bir ortamda tatilini geçirmek isteyenleri Arsuz'a beklediklerini belirtti.

"Çadırda ve doğada olmak bizi mutlu ediyor"

Kente ilçe dışından gelen Yücel Hançer de ailesiyle kamp yaptıklarını söyledi.

Doğayla iç içe tatil yapmanın keyfini yaşadıklarını anlatan Hançer, "Apartmanlarda sıkıldık, böyle çadırda ve doğada olmak bizi mutlu ediyor." ifadesini kullandı.

Çadır kuran vatandaşlardan Suphi Güzel de Arsuz'un kamp tatili için çok güzel bir yer olduğunu belirtti.


İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER