GÜNCELLEME Mersin’de sağanak hayatı olumsuz etkiledi
GÜNDEMDETAYLAR EKLENDİ
MERSİN (AA) Mersin'in merkez Toroslar, Akdeniz, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi.
Kentte gece saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle çok sayıda yol, iş yeri ve ev su altında kaldı.
Merkez Yenişehir ilçesindeki Tulumba BattıÇıktı Kavşağı'nın Silifke Caddesi'ne çıkan alt geçidi su baskını sebebiyle trafiğe kapatıldı. Bazı alt geçitlerde de su birikintileri oluştu. Yağış yüzünden trafikte aksamalar meydana geldi, bazı araçlar yolda kaldı.
Toroslar ilçesindeki Sağlık Mahallesi'nde de birçok araç su birikintisinin içinde kaldı.
Su baskınlarının olduğu ev ve iş yerlerinde vatandaşlar tahliye işlemi yaptı. Kentte etkili olan rüzgar nedeniyle bazı ağaçlar devrildi.
Ekipler, olumsuzlukları gidermek için çalışma başlattı.
Evleri su altında kalan vatandaşlar, birçok eşyanın kullanılamaz hale geldiğini belirtti.
Yollar, ev ve iş yerlerindeki yağmur suyu tahliye ediliyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve AFAD, sabah saatlerinden itibaren zarar gören bölgede hasar tespit çalışması başlattı.
Ekipler, ayrıca yol, ev ve iş yerlerindeki yağmur suyunu tahliye etmek için de çalışmalarını sürdürüyor.
Vatandaşlar da su basan ev ve iş yerlerinde temizlik yapıyor. Araçları suyla dolan sürücüler de tahliye çalışması gerçekleştiriyor.
Öte yandan Demirtaş Mahallesi'nde kuvvetli rüzgarın da etkisiyle devrilen ağaçlar yüzünden halı sahanın demirleri çöktü.
"Önce deprem zannettik, sonra tavandan eve su doldu"
Sağanak sırasında evinde hasar oluşan Melike Batur, AA muhabirine, evinin alçıpan tavanının çöktüğünü, ardından içeriye su dolmaya başladığını söyledi.
Evlerinde AFAD ekiplerince hasar tespit çalışmaları yapıldığını belirten Batur, "Önce deprem zannettik, sonra tavandan eve su doldu. Çocuklar yerde uyuyordu. Önce çocuklar suyun içinde kaldı. Onları çıkartmaya çalıştım. Sonra gelip annemi ve zihinsel engelli teyzemi çıkarttım. Başlarına baktım kanıyor mu diye, annemin başı kanıyordu ve kafası şişmişti. Teyzemin de benim de kafamın arka tarafı şişti. Çok kötü bir durumdu. Biz geceyi hastanede ve karakolda geçirdik, ardından eve döndük." diye konuştu.
Emine Şahin de evinin su altında kaldığını, eşyasının kullanılamaz hale geldiğini dile getirerek, "Birdenbire eve su girmeye başladı, bir metreden fazla su bastı. İki engelli çocuğum var. Ne evim ne de eşyam, hiçbir şeyim kalmadı. Ev, oturulacak halde değil. Çocuklarım komşuların yardımlarıyla kurtarıldı. Yetkililerin yardımlarını bekliyorum." ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.