Görme engelli Batuhan dünyayı annesinin gözünden tanıyor
GÜNDEMAnne Semra Demir, doğuştan görme engelli 9 yaşındaki oğlu Batuhan’a, gittiği yerlerde çevresindeki her şeyi şeklinden rengine en ince ayrıntısına kadar anlatıyor Semra Demir: ”Onun dünyasında bir şeylerin oluşmasını istiyorum. Dünyası tamamen karanlık kalsın istemiyorum”
ANTALYA (AA) SÜLEYMAN ELÇİN Antalya'da doğuştan görme engelli 9 yaşındaki Batuhan Demir, yanından ayrılmayan annesinin çevresindeki her şeyi en ince detayına kadar anlatmasıyla dünyayı tanıyor.
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaşayan SemraMurat Demir çifti, evliliklerinin ilk yılında anne ve baba olacakları haberiyle mutluluk yaşadı.
Hamileliğin altıncı ayında dünyaya gelen ikiz çocuklardan biri doğar doğmaz hayatını kaybetti. Erken doğum nedeniyle yoğun bakım ünitesine alınan Batuhan bebek ise 3 aylık yaşam mücadelesini kazanıp taburcu edildi. Yapılan testlerde ise küçük Batuhan'ın görme yetisinin bulunmadığı belirlendi.
Görme engelli oğluna hayatını adayan anne Semra Demir, 9 yıldır gittikleri her yerde etrafında bulunanları şeklinden rengine en ince ayrıntısına kadar tarif ediyor. Karanlık dünyası annesinin sevgisiyle aydınlanan Batuhan, en fazla radyodan duyarak ezberlediği türküleri söylemeyi seviyor.
"Tek tek her şeyi anlatıyorum"
Anne Semra Demir, AA muhabirine, Batuhan'ın doğduğu günden bu yana sürekli mücadele içerisinde olduğunu söyledi.
Oğlunun doğumdan sonra aylarca yoğun bakım ünitesinde kaldığını, düşük kilosu nedeniyle yaşamasının "mucize" olarak gösterildiğini ifade eden Demir, "Oğlumun gözünü ameliyat ettirmek için Ağrı, Erzurum, İstanbul ve Bursa'daki hastanelere gittik. Çocuğun kornea nakli ile görebilme ihtimali bulunduğu belirtildi. Özel hastanelerde tetkikler ve nakil için çok büyük paralar istediler. Biz bazen yol parasını bile bulamıyoruz." dedi.
Bunun üzerine Antalya'ya bir yakınlarının yanına geldiklerini anlatan Demir, "Oğlumuzun tedavisi için il il geziyoruz. Maddi olarak çok kötü durumdayız. Tedavisini sürdürebilmek için hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Akdeniz Üniversitesi Hastanesine de gideceğiz. İnşallah burada oğlum tedavi olup görmeye başlar." diye konuştu.
Oğlunun çok meraklı olduğunu dile getiren Demir, "Gece mi gündüz mü? Bu ne renk? Havada bulut var mı?' gibi sürekli soruyor. Ben de bıkmadan usanmadan cevap veriyorum. Tek tek her şeyi anlatıyorum. Onun dünyasında bir şeylerin oluşmasını istiyorum. Dünyası tamamen karanlık kalsın istemiyorum." ifadelerini kullandı.
Batuhan Demir de annesi sayesinde çevresindeki her şeyi öğrendiğini söyledi. Annesinin anlatımıyla eşyaları, parkı, oyuncakları kafasında canlandırdığını anlatan Demir, büyüyünce öğretmen olmayı istediğini belirtti.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.