Camiyi sevdirmek istediği çocuklara masa tenisi, satranç ve dart oynatıyor
GÜNDEM
OSMANİYE (AA) Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde imam Recep Çeri, çocuklara masa tenisi, satranç ve dart gibi oyunlar oynatarak ara tatilde camiye gelmelerini sağlıyor.
Kadirli Miraç Şehit Ömer Kocabaş Camisi imamı Recep Çeri, bir hafta süren ara tatilde çocukları camiye alıştırmak için "Ara tatilde camideyiz" projesini hazırladı.
Proje kapsamında çocuklar için caminin okuma salonunda satranç, mangala, masa tenisi ve dart turnuvaları düzenleyen Çeri, oyunlarda başarılı olanlara çeşitli hediyeler de verecek.
Çeri'nin projesiyle camiye gelen çocuklar keyifli vakit geçirdi.
Recep Çeri, AA muhabirine, ara tatilde okuma salonunu sosyal etkinlik alanı olarak düzenlediklerini, projeyle çocuklara cami alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.
Etkinliklere çocukların velileri ve cami cemaatinin de destek verdiğini dile getiren Çeri, şöyle konuştu:
"Ara tatilde öğrencilerimiz için camimize ait okuma salonunu sosyal etkinlik alanı olarak düzenledik. Burada masa tenisi, satranç turnuvaları, mangala ve dart gibi etkinliklerimiz var. Zaman zaman da cemaatle kitap okuyoruz. Cami cemaatimizin de katılımıyla etkinliklerde hoşça vakit geçiriyoruz. Cami alışkanlığı kazandırmak ve camiyi sevdirmek amacıyla hazırladığımız etkinlik sonunda dereceye giren çocuklarımıza çeşitli hediyeler vereceğiz."
"Harika etkinlikler yapıyoruz"
Camiye gelen öğrencilerden Özgür Benli, ara tatili camiye giderek değerlendirdiklerini anlatarak, "Harika etkinlikler yapıyoruz. Çok mutluyum. İnşallah güzel bir ödül kazanırım." dedi.
Öğrencilerden Hamza Bebek de camide satranç ve masa tenisi gibi etkinliklerin yanı sıra kitap da okuduklarını ve tatili verimli değerlendirdiklerini dile getirdi.
Cami cemaatinden Osman Tamer ise etkinliklerden dolayı çocukların şanslı olduğunu belirterek, "Hoş ve güzel vakit geçiriyorlar. Hem arkadaşlarıyla eğleniyorlar hem de bir şeyler öğreniyorlar." ifadesini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.