© Haber Hanesi 2014 - 2025

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Isparta’da konuştu:

”Kendi mahallenizdeki bakkallara sahip çıkın. Biz diyoruz ki iktidara geldiğimizde esnafın sorunlarını direkt bilen bir esnaf bakanlığı kuracağız”

ISPARTA (AA) CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, iktidara geldiklerinde esnafın sorunlarını direkt bilecek bir esnaf bakanlığı kuracaklarını bildirdi.

Ağbaba, partisinin Isparta İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, küçük esnafın zor durumda olduğunu söyledi.

Zincir marketlerin hızla büyüdüğüne dikkati çeken Ağbaba, "Biz geldiğimizde bu zincir marketlerinin fütursuzca ve terör gibi yayılmasına izin vermeyeceğiz. Bir düzenleme getireceğiz zincir marketlere. Zincir marketleri terbiye edeceğiz. Eskiden caddelerde ve mahallelerde birer tane varken şimdi her sokakta üçer beşer tane zincir market var." diye konuştu.

Zincir marketlerin Isparta ekonomisine hiçbir katkı sağlamadığını kaydeden Ağbaba, marketin en fazla iki ya da üçer kişilik asgari ücretle çalışan işçi aldığını dile getirdi.

Yerel bakkal ve marketlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Ağbaba, "Marketlerin aldığı bu vergiler nereye gidiyor? Fonlara, İngiltere'ye gidiyor. Zincir marketlerinin bir çoğu uluslararası fonlara ait, verdiğiniz paralar dışarıya gidiyor. Peki Isparta'dan yerel bir şey alıyorlar mı? Almıyorlar. Isparta ekonomisine faydası yok mutlaka alışveriş yaparken bunları düşünün. Kendi mahallenizdeki bakkallara sahip çıkın. Biz diyoruz ki iktidara geldiğimizde esnafın sorunlarını direkt bilen bir esnaf bakanlığı kuracağız." ifadesini kullandı.

İktidara geldiklerinde liyakate önem vereceklerini belirten Ağbaba, şunları kaydetti:

"İhtiyacı olana, hak edene iş vereceğiz. Gençler arasında ayrım yapanlara da yazıklar olsun diyoruz. Zenginin daha da zenginleştiği, fakirin daha da fakirleştiği bir dönemle karşı karşıyayız. Dolar 18.3 liraya yükseldiği zaman bir kur korumalı mevduat sistemi geldi ve dolar düştü. Hatta seçim bölgem Malatya'da dolar düştü diye davul zurna çalarak bayram ettiler. Bu kur korumalı sistem zengine verilmiş bir sistem, parası olana verilmiş bir sistem. 3 ayda vadesi dolan hesapların maliyetinin 14 milyar olduğu anlaşıldı. Bu ne demek 14 milyar? 3 milyon 200 bin asgari ücrete denk gelmesi demek."

İlginizi Çekebilir

Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı

Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TÜM HABERLER