© Haber Hanesi 2014 - 2025

CHP Ekonomi Masası heyeti, Kahramanmaraş’ta çiftçilerle buluştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak: ”Bu ülkede bizim insanımıza üretim dediğiniz zaman, toprağı anlıyor, tarımı anlıyor gerisi hikaye. Onun için Türkiye’de bir an evvel yeniden tarımı ayağa kaldırmamız lazım”

KAHRAMANMARAŞ (AA) CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Bu ülkede bizim insanımıza üretim dediğiniz zaman, toprağı anlıyor, tarımı anlıyor gerisi hikaye. Onun için Türkiye'de bir an evvel yeniden tarımı ayağa kaldırmamız lazım." dedi.

CHP Ekonomi Masası heyeti, Öztrak başkanlığında milletvekillerinin de katılımıyla Kahramanmaraş'ta Balkan Türkleri Derneği tarafından organize edilen toplantıya katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen programın ardından heyet, Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret etti.

Öztrak, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin dünyada kendi kendine yetebilen sayılı ülkeler arasında yer alırken son dönemde tarımda ithalat yapan ülke durumuna düştüğünü savundu.

Türkiye'de bazı konuların değişmesi gerektiğine işaret eden Öztrak, "Bunu değiştiremezsek Türkiye gerçekten önümüzdeki dönemde yediğini üretemeyen ülke olarak başkalarının emrine girer. Onun için biz çiftçimize çok büyük önem veriyoruz. Bu ülkede bizim insanımıza üretim dediğiniz zaman, toprağı anlıyor, tarımı anlıyor gerisi hikaye. Onun için Türkiye'de bir an evvel yeniden tarımı ayağa kaldırmamız lazım." diye konuştu.

Öztrak, tüm konuşmalarında tarım ve hayvancılıkla uğraşan kesimlerden bahsettiğini hatırlatarak, hükümetin çiftçiyi unuttuğunu ileri sürdü.

Milletin halk ekmek ve Et Balık Kurumu önünde kuyruklara girdiğini, bu nedenle sandığın gelmesini beklediğini ifade eden Öztrak, "Biz çiftçimizin hep hizmetinde olup hep hizmetkarı olacağız. Biz 'Köylü milletin efendisidir' diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyiz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Öztrak ve beraberindeki heyet, Trabzon Caddesi esnafını ziyaret etti.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER