Burdur’da yangın tahliye tatbikatı yapıldı
GÜNDEM
BURDUR (AA) Burdur Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde yangın tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
Senaryo gereği, Bahçelievler Mahallesi 3. Tuna Sokak'taki bir evin 2. katında patlama sonrası yangın çıktı.
112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunulması üzerine, Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, sağlık, AFAD ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi.
AFAD gönüllerinin de destek verdiği tatbikatta dumandan etkilenen 5 kişi binadan tahliye edilerek ambulanslarla Burdur Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Binanın dördüncü katında mahsur kalan bir kişi ise itfaiye merdiveniyle evden alındı. Tatbikattaki kurtarma sahneleri ve dumandan etkilenenlerin feryatları gerçeğini aratmadı.
Söndürülen yangının ardından mahalle sakinlerine uygulamalı olarak yangınlara müdahale eğitimi verildi.
Tatbikata 400'e yakın mahalleli katıldı
Burdur Afet ve Acil Durum Müdürü Yasin Tokgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl kent genelinde yaklaşık 210 bin kişiye temel afet bilinci eğitimi verdiklerini söyledi.
Vatandaşları da sürece dahil ederek mahallelerde bu tatbikatları gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirten Tokgöz, "400'e yakın mahallelinin katılımıyla yangın tatbikatını gerçekleştirdik. Yangınlar, afetler, ülkemizin, ilimizin bir gerçeği. Vatandaşlarımız yangın sigortası yaptırsın ve evlerinde yangın tüpü bulundursun. Çünkü yangına ilk müdahale çok önemlidir. 35 mahallede bu tür tatbikatları yapmayı planlıyoruz. Bu tatbikatlarda AFAD gönüllülerimiz de aktif rol alıyor." diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.