Baş ve boyun kanserlerinde erken teşhisle yüzde 90 oranında iyileşme mümkün
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Baş Boyun Kanserleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, baş ve boyun kanserlerinde erken teşhisin yüzde 90 oranında hastalarda iyileşme sağladığını bildirdi.
Baş ve Boyun Kanserleri Farkındalık Haftası dolayısıyla Memorial Antalya Hastanesi'nde bilgilendirme etkinliği düzenlendi.
Burada gazetecilere açıklamada bulunan Prof. Dr. Özdoğan, kanserle mücadelede Türkiye'nin çok iyi teknolojik tedaviler yaptığını, kaliteli hekimlere sahip olduğunu söyledi.
Kanserle mücadelede toplumun bilinçlenmesine ihtiyaçları olduğunu dile getiren Özdoğan, bunu başarmaları halinde hastalığı yarı yarıya önleyebileceklerini kaydetti.
Bütün kanserlerde olduğu gibi baş ve boyun kanserlerinde de erken tanının önemine dikkati çeken Özdoğan, "Baş ve boyun kanseri gibi tedavisi zor olan kanser türlerinde erken teşhis ile yüzde 90'ın üzerinde hastalarda iyileşme görüyoruz. En önemli faktörler sigara, alkol ve beslenmedeki dengesizlik, HPV. Yaşamımızdan sigarayı çıkartır, alkolü azaltır ya da hiç kullanmazsak, hijyenimize dikkat edersek HPV'ye karşı aşı olursak, Akdeniz diyeti ile beslenirsek tüm kanserleri ciddi oranda yok edebiliriz." ifadelerini kullandı.
Baş ve boyun kanserlerinin en önemli belirtilerinin burunda tıkanıklık ve kanama, boyun şişlikleri, ağızda iyileşmeyen yaralar olduğuna işaret eden Özdoğan, Türkiye'de her yıl 8 bin civarında kişiye baş ve boyun kanseri teşhisi konduğunu dile getirdi.
Boynundaki şişlik nedeniyle gittiği hastanede tükürük bezi kanseri teşhisi konulan Hüsamettin Işık ise erken teşhis sayesinde tedavi ile hayata tutunduğunu dile getirdi.
Gırtlak kanserini yenen Mehmet Daldal ise birkaç yıldır yaşadığı ses kısıklığını önemsemediğini ancak hastaneye kontrol için gittiğinde kanser olduğunu öğrendiğini söyledi. Daldal, yapılan yoğun tedaviler sayesinde hastalığı yendiğini ancak sesini kaybettiğini vurguladı.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.