© Haber Hanesi 2014 - 2025

Bakan Koca’nın ”rekor aşılama” yaptığını duyurduğu sağlık çalışanı, paylaşımla motive oldu

MERSİN (AA) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabından bir günde 323 dozla en fazla aşı yaptığını duyurduğu Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli ebe Meryem Mavi, "Bu tür paylaşımlar motivasyonumuzu artırıyor." dedi.

Meryem Mavi, görevli olduğu hastanede gazetecilere, 15 yıldır ebelik yaptığını söyledi.

Aşı biriminde ocak ayından bu yana görev aldığını ifade eden Mavi, bu süreçte çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydetti.

Mavi, Bakan Koca'nın kendisinin fotoğrafıyla yaptığı sosyal medya paylaşımıyla ilgili de şunları dile getirdi:

"Daha önce eşimle Kovid19 geçirdik. İkimiz de Kovid19 servisinde çalışıyoruz. Çok ağır geçirdik. Dün 323 aşı yaptım. Bakanımız da sağ olsun paylaşım yapmış. Bu tür paylaşımlar motivasyonumuzu artırıyor. Ben ve arkadaşlarım yoğun şekilde çalıştık. Aylardır yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında hemşire arkadaşlarımız zaten bu rakamlarda aşılar yapıyor. Bizimki görüldü, paylaşıma değer bulundu. Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Motive etti. Paylaşımdan sonra herkes aradı zaten, öyle haberim oldu. Mutlu oldum heyecanlandım. Paylaşımı gördüğümde gurur duydum, çok mutlu oldum."

"Güzel bir gündü"

Mavi, aşı biriminin koordineli şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü ve en fazla aşıyı yaptığı günü anlatarak, "O gün yoğundu. Yoğunluğu görünce tedirgin olduk ama tüm arkadaşlarımızla büyük bir özveriyle çalıştık. Birbirimizi bile görmeden çalışıyoruz. Yan odadaki arkadaşımı görmüyorum neredeyse. Çok yoğun çalıştık. Güzel bir gündü yine de. Pandeminin bitmesine ufak bir katkımız oluyorsa mutlu oluruz." diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının yoğun çalışmaya hazır olduğunu vurgulayan Mavi, "Herkesin aşıya ilgi göstermesini bekliyoruz. Yaklaşık 2 senedir çalışıyoruz. Bu şekilde çalışmaya razıyız, yeter ki Kovid19 bitsin. Halkımız da ilgi gösteriyor. Emeklerimizin görülmesi bizi mutlu etti." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün sosyal medya hesabından "Mersin'de bugün en çok aşıyı Meryem Mavi yaptı. 323 aşı yapan arkadaşımız Mersin Şehir Hastanesinde görevli. Meryem Hanım ve doktor olan eşi, salgının zor günlerinde Kovid19'a yakalanmışlardı." paylaşımında bulunmuştu.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER