Bağımlı gençlerin çoğunluğu madde kullanımına arkadaşlarının etkisiyle başlıyor
GÜNDEMAkdeniz Üniversitesi Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Görevlisi Uzman Dr. Ali Erdoğan: ”Bağımlı hastaların yüzde 56,9’unun ailesiyle ilişkileri kötü ve yüzde 22,7’si aile içi şiddete maruz kalıyor. Bu sonuçlar özellikle iyi aile ilişkilerinin bağımlılıktan koruyucu olabileceğini göstermekte”
ANTALYA (AA) Antalya'da 4 bin 990 bağımlı hasta üzerinde yapılan araştırmada, gençlerin yüzde 78'inin madde kullanımına arkadaşlarının etkisiyle başladığı bildirildi
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (AMBAUM) Öğretim Görevlisi Uzman Dr. Ali Erdoğan, yaptığı açıklamada, bağımlılığın adeta bir salgın gibi tüm dünyada hızla yayıldığını belirtti.
AMBAUM ekibinin Antalya'da 4 bin 990 bağımlı hastayla yaptığı ve uluslararası bilimsel bir dergide yayımlanan araştırmayla ilgili bilgi veren Erdoğan, "Gençlerin yüzde 78'i madde kullanımına arkadaşlarının etkisiyle başladıkları saptandı. Bu durum bağımlılığın başlaması için yakın arkadaş etkisinin önemini ortaya koyuyor. Gençler ve aileler, bu konuda çok dikkatli olmalı. Bağımlı hastaların yüzde 56,9'unun ailesiyle ilişkileri kötü ve yüzde 22,7'si aile içi şiddete maruz kalıyor. Bu sonuçlar özellikle iyi aile ilişkilerinin bağımlılıktan koruyucu olabileceğini göstermekte." ifadesini kullandı.
Erdoğan, bağımlılıkta en önemli yanlış inanışlardan ikisinin "bir kereden bir şey olmaz" ve "bazı maddelerin bağımlılık yapmadığı" düşüncelerin olduğuna dikkati çekti.
Bağımlılığın tedavisi olan bir hastalık olduğunu belirten Erdoğan, "Çeşitli ilaç tedavileri ve psikoterapi yöntemleri bağımlılık tedavisinde kullanılmakta. Bağımlılık tedavisinde dünyada kullanılan bilimsel tüm yöntemler AMBAUM'da uygulanmakta. Bağımlılığı olan hastalar tedavi için merkezimize başvurmaktan çekinmemeli." değerlendirmesinde bulundu.
İlginizi Çekebilir
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi