© Haber Hanesi 2014 - 2025

BAŞKAN KAYIŞ'IN İstiklal Marşı'nın Kabulü Mesajı

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kayış Mesajında şu ifadeleri kaydetti. 

" Türk’ün iman dolu göğsünün, tek dişi kalmış medeniyet canavarına karşı vermiş olduğu istiklal mücadelesinin kelimelere dökülmüş hali olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 98. Yıldönümü kutlu olsun.

Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlarında, İstiklal Harbi’ne milli bir ruh kazandırmak amacıyla Maarif Vekaleti’nin düzenlemiş olduğu güfte yarışmasına toplam 724 şiir katılmıştır. Para ödülü konduğu için önce yarışmaya katılmak istemeyen Burdur milletvekili Mehmet Akif Ersoy, Maarif Vekili Hamdullah Suphi Tanrıöver’in ısrarı üzerine yarışmaya katılmıştır. Akif’in, Ankara’daki Taceddin Dergahı’nda yazdığı ve Türk Ordusu’na hitap ettiği şiiri yapılan elemeler sonucu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, bazı mebusların itirazlarına rağmen coşkulu alkışlarla kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’nın güftesini, şiirlerini topladığı Safahat’a dahil etmeyerek, İstiklal Marşı’nın Türk Milleti’nin eseri olduğunu beyan etmiştir.

Her okuduğumuzda hürriyet aşkımızı kabartan, her kıtasında iman tazeleten, her mısrasında kahraman ecdadımıza rahmet okutan, her kelimesinde milli bilincimizi aydınlatan İstiklal Marşımız; Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren ‘ya istiklal ya ölüm’ parolasını tüm cihana anlatan muazzam bir sesleniş, eşi benzeri görülmemiş bir meydan okuma ve yazılabilecek en güzel milli marş olmuştur.

Bu dizeleri yazarken Türk’ün korkmayacağını, Vatanı için gerekirse göğsünü siper ederek şehadete koşacağını ehemmiyetle belirten, Türk Milletini ortak değerler ve düşünce düzleminde buluşturan ve sahip olduğumuz her değerin bağımsızlık mücadelesinden izler taşıdığını en güzel kelimelerle bizlere aktaran milli şairimiz Akif’in, gelecek nesillere bulunduğu ‘incitme yazıktır Atanı’ uyarısına karşılık, bize düşen en temel vazife de bu mücadeleyi daima diri tutmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Bu bilinçle hareket ederek, Türk’ün İstiklal ve istikbali mevzu bahis olduğunda; ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek dün nasıl esaret prangalarını parçaladıysak, bugün de aynısını yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır.

İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulünün 98’inci yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, bu vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Son olarak duygu ve düşüncelerimi Akif’in ifadeleri ile özetliyorum; ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın." dedi. 

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER