BAŞKAN GÜRKAN: “ÇEVRE BİLİNCİ ERKEN YAŞLARDA VERİLMELİ”
GÜNDEMMalatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Çevre Bilinci Eğitimi ve Sıfır Atık” projesinin uygulama aşamasında “Geri Dönüşüm” sergisi açıldı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı organizasyonu; Abdulkadir Eriş Teknik ve Meslek Lisesi, Vali Galip Demirel Ortaokulu ve Şehit Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu öğrencilerinin katkıları ile 23 Nisan etkinlikleri kapsamında hazırlanan sergi, Malatya AVM Park’ta gerçekleştirildi.
Geri Dönüşüm Sergisine, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Daire Başkanları, şube müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Başkan Gürkan: “Çevre Bilincini Geliştirme” kapsamında okullarda çeşitli eğitimler veriyoruz”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; “Sevgili öğrenciler, bugün burada çok anlamlı bir etkinlik için bir aradayız. Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülen “Çevre Bilinci Eğitimi ve Sıfır Atık Projesi” kapsamında okullarımız ve Daire Başkanlığımız çalışanlarının hazırladığı geri dönüşüm materyallerinden oluşan bir sergi açıyoruz. Bunu, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin gerçekleştirmesi bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor” dedi.
Başkan Gürkan, “Çevre, bizim evimiz, mahallemiz, okulumuz, şehrimiz, ormanlarımız, aldığımız hava, parklarımız yani yaşadığımız yerdir. İnsanlar da diğer tüm canlılarla birlikte doğayı tahrip etmeden, çevresine saygılı bir şekilde, uyum içinde yaşanması gerektiğini bilmeli.
Büyükşehir Belediyesi olarak önceliği çevre eğitimine veriyoruz. Ülkemizin aydınlık geleceğinin teminatı olan çocuklarımızda “Çevre Bilincini Geliştirme” kapsamında okullarda çeşitli eğitimler veriyoruz. Çevre bilinci, geri dönüşüm, sıfır atık, atıktan elektrik elde edilmesi gibi konularda verdiğimiz eğitimler sonrasında da Katı Atık Sahamızda uygulama kısmını gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.
Gürkan, “Burada kâğıttan ve poşetten elbiseler, elektronik atıklardan haritalar, kâğıt ve plastik atıklardan oyuncaklara kadar birçok ürün sergileniyor. Bu anlamlı projede emeği geçen tüm öğretmenlerimizle öğrencilerimizi, onları destekleyen velilerimizi ve geri dönüşüm eğitimlerini hayata geçiren mesai arkadaşlarımızı kutluyor, çevre hassasiyetlerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Gürkan, konuşma sonrası sergi alanını gezerek öğretmen ve öğrencilerden sergi hakkında bilgi aldı.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.