© Haber Hanesi 2014 - 2025

BAŞKAN ERKOÇ “EĞİTİMLİ VE DONANIMLI BİR NESİL EN ÖNEMLİ SERMAYEMİZDİR”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, göreve geldikleri zaman kendilerinin öğrencilerin ikinci velisi olduklarını ifade ederek eğitime 50 milyon liralık yatırım yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sorumluluğunu sadece omuzlarımızda değil tüm yüreğimizde hissediyoruz.

Biz zengin yer altı maden yatakları ve petrol yatakları olan bir ülke değiliz. Bizim en büyük sermayemiz beşeri sermayemiz. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı en iyi şekilde eğitimli ve donanımlı yetiştirmek mecburiyetindeyiz ve bundan dolayı da bu konuda gece gündüz demeden gayret ediyoruz.

Yaptığımız yeni okullar, pansiyonlar, kütüphaneler, okul binaları tahsisleri, okulların çevre düzenlemeleri ve ücretsiz deneme sınavlarıyla eğitim alanında 50 milyon TL’lik bir yatırıma imza atarak öğrencilerimizin ikinci velisi olduk. Çocuklarımızın daha güzel ortamlarda eğitim yapabilmeleri için il genelinde ihtiyaç olan bölgelere yeni okullar, pansiyonlar yapıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ ne eğitim öğretim amaçlı binalar tahsis ettik. 4 yıl gibi kısa bir süre içerisinde onlarca yeni kütüphane açarak halkımızın hizmetine sunduk. İl genelinde okullarımızın bahçelerine, basketbol, voleybol ve halı saha, zemin boyama, kent mobilyaları montajı, toprak tesviye ve ağaç dikimleri gibi çevre düzenlemeleri yaptık. Geleceğimiz, umudumuz, istikbalimiz olan gençlerimiz geleceğe daha iyi hazırlanabilmeleri ve yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla ücretsiz deneme sınavları yapıyoruz. Deneme sınavlarında dereceye giren öğrencilerimizi Çanakkale ve diğer illerimize gezilere götürüyoruz” diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 55 mahalleye yapılan halı ve sentetik çim sahaların yanı sıra eğitim camiasına kazandırılan eğitim yatırımları ise şunlar:

Şehit Ömer Halisdemir İlköğretim Okulu (16 Derslik)

Pazarcık 15 Temmuz Şehitleri İlköğretim Okulu (13 Derslik)

Elbistan Esentepe Ortaokulu (16 Derslik)

Onikişubat Hacı Bayram Veli Spor Salonu

Türkoğlu Yedigüzel Adam Anadolu İmam Hatip Lisesi (24 Derslik)

Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi (24 Derslik)

Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi Pansiyonu (300 yatak kapasiteli)

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER