Aycan “Boşanmaları özendirmeyin”
GÜNDEMMeclis gündeminde olan “Öğrencilerin Kaldıkları Yurt ve Pansiyonlarda Can ve Mal Güvenliğinin Sağlanması” hakkında MHP Grubu adına söz alan Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan önce RTÜK’ü uyardı”Boşanmaları özendirmeyin” dedi.
MHP MYK Üyesi ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Katip Üyesi Prof. Dr. Sefer Aycan ailenin korunması ve boşanmalarla ile ilgili hassasiyetini bir kez daha dile getirdi.
Boşanma konularının televizyonlarda magazin konusu yapılmasından rahatsız olduğunu belirten Aycan, RTÜK’e bir uyarı yazısı gönderdi.
Meclis gündeminde olan “Öğrencilerin Kaldıkları Yurt ve Pansiyonlarda Can ve Mal Güvenliğinin Sağlanması” hakkında MHP Grubu adına söz alan Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan “Boşanmalar özendirilmemeli” dedi.
Özellikle toplumun gözü önünde bulunan kişilerle ilgili boşanma haberlerinin güzel bir olay gibi gösterilmesinden rahatsızlık duyduğunu belirten Aycan, bu haberlerin aile kurumuna ciddi zarar verdiği ve boşanmaları özendirdiğinden hareketle çözüm bulunması için RTÜK’e bir yazı gönderdi.
Aycan, başvurusunda ailenin toplumun temeli, geleceği olduğunu, toplumun geleceği için aile kurulmasını teşvik etmek, aile bağlarını artırmak gerektiğini belirtti.
Sağlıklı ilişkilerin yaşandığı toplumda sağlıklı çocuklar, sağlıklı nesiller yetişeceğine işaret eden Aycan, bu nedenle bir taraftan ailenin kurulmasını teşvik etmek gerekirken diğer taraftan da aile içi ilişkileri geliştirmek, aile içi bağları güçlendirmek ve aile yapısını sürdürmek gerektiğini vurguladı.
Sefer Aycan’ın sözleri, tutanaklara şöyle geçti: “Yurt meselesine geçmeden önce rahatsız olduğum bir konuyu belirterek başlamak istiyorum. Son zamanlarda televizyon kanallarında, özellikle de ana haber bültenlerinde bir şekilde medyatik olmuş kişilerin boşanmaları günlük diziler gibi gösterilmektedir ve buradan alınan tazminatlar ve detaylar her gün ballandıra ballandıra sunulmakta ve bu topluma kötü örnek oluşturmaktadır. Bununla ilgili Radyo Televizyon Üst Kurulu’na da gerekli uyarıyı yaptık. Gençlerimize çok kötü örnekler sergiliyoruz, buna müsaade edilmemesi gerekir. Boşanma tabii ki bir haktır ama kötü bir haktır, reklamı yapılacak bir tarafı da yoktur.”
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.